Σήμερα εκδικάζεται σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, η υπόθεση του φίλου της Καβάλας, Osman Kavala, ο οποίος κατηγορείται για ανάμιξή του στο πραξικόπημα του 2016, κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ήδη βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη αποστολή τριών συμπολιτών δικηγόρων, του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Θανάση Αθανασίου, του Χάρη Δαλκίτση και του Θανάση Πατσάκα, καθώς και του Προέδρου του «Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού» Γιάννη Βύζικα, οι οποίοι θα παραστούν στη δίκη ως παρατηρητές.

Οι πιο πάνω κομίζουν επιστολή της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, την οποία θα παραδώσουν στον πρόεδρο του δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη. Στην επιστολή της η Δήμαρχος, περιγράφει τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στον Osman Kavala και τον Δήμο Καβάλας, στον οποίο έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη Καβάλας και εκφράζει την βεβαιότητα, πως γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, και κυρίως την προσήλωσή του και τους αγώνες του για το δημοκρατικό ιδεώδες, οι όποιες κατηγορίες, έχουν αποδοθεί σε βάρος του, δεν μπορεί παρά να οφείλονται, είτε σε παρανόηση, είτε σε εσφαλμένες πληροφορίες, είτε σε πλάνη.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα: Προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
Επόμενο άρθροΧανιά: Μιχάλης Χαιρετάκης υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με τους νέους της Κισάμου