Στο τραπέζι ειδικής συζήτησης το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των μελών της Ομάδας για την Τεχνητή Νοημοσύνη του Θεματικού Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας και της Ειδικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Ψηφιακή Πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Expert Group on Digital Policy), πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου.

Οι ειδικοί περί την Τεχνητή Νοημοσύνη επιστήμονες-στελέχη του Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Τομεάρχη κ. Μύρωνα Φλουρή, παρουσίασαν το έργο και τις δράσεις τους και τοποθετήθηκαν σχετικά με το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η ανάγκη αποσαφήνισης διατάξεων του νομοσχεδίου και περιορισμού της γραφειοκρατίας η οποία πλήττει την καινοτομία και την ανάπτυξη των ΜμΕ αλλά και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η συζήτηση για να τεθούν οι βάσεις περαιτέρω συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του κόμματος, με το ΕΛΚ και τα εθνικά κόμματά του, σε σειρά θεμάτων που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού και των νέων τεχνολογιών.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Antonio Lopez-Isturiz White, Ευρωβουλευτής και Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, οι κκ. Axel Voss και Pablo Arias Echeverría, Ευρωβουλευτές και Αντιπρόεδροι της Ειδικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΕΛΚ για την Ψηφιακή Πολιτική, καθώς και Ευρωβουλευτές και Εμπειρογνώμονες της Ειδικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΕΛΚ για την Ψηφιακή Πολιτική.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον Παναθηναϊκό η κούπα, 3-0 σετ τον ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΑναβλήθηκε η πρεμιέρα του Καραλή στην Ντόχα