Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό σε πολλές περιοχές της χώρας, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Διομήδης».

«Τσουχτερό» κρύο και χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη στιγμή που καταγράφονται έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία προκαλούν σειρά προβλημάτων. Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία σε σειρά δήμων, ενώ αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν ολόκληρη τη χώρα, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ η τύχη μιας γυναίκας αγνοείται. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν πλημμυρικά φαινόμενα, προβλήματα ηλεκτροδότησης, καθώς και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί της Πέμπτης, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου ο υδράργυρος πλησίασε τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Δεμένα τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων – Πού υπάρχουν προβλήματα

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία λόγω τροποποιήσεων η αλλαγών που ενδέχεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο καιρός σήμερα

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Τοπικές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Ισχυρός παγετός στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρική Στερεάς θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στην Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 6, στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 10 ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Λιβυκό πέλαγος οι εντάσεις των βορείων ανέμων θα φτάνουν κατά περιόδους τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βελτιωμένο καιρός και έντονο κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΒΕΑ – Έξι προτάσεις για τον Αναπτυξιακό Νόμο
Επόμενο άρθροΗμιτελικοί-φωτιά απόψε στο League Cup Αγγλίας και το Super Cup Ισπανίας