Τσουχτερό κρύο και αύριο, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους ακόμα και τους -10 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά ορεινά και ημιορεινά τμήματα, αναμένεται αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (14/1), «θα ξεκινήσει η μέρα με λιακάδα και φοβερή διαύγεια και ορατότητα σχεδόν παντού στην Ελλάδα.

Μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν κάποια σύννεφα τα οποία μέχρι το ξημέρωμα θα ίσως καταφέρνουν να δίνουν κάποια τοπική ασθενή βροχή και κάποια παροδική χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές – μικρής, όμως, διάρκειας.

Λίγα σύννεφα θα έχουμε και στις νότιες Κυκλάδες και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο – άνευ σημασίας.

Λίγο περισσότερες θα είναι οι συννεφιές στην περιοχή του Καστελόριζου. Εδώ, δεν αποκλείεται σύννεφα αστάθειας να δώσουν να δώσουν κάποια παροδική βροχή με τη μορφή μπόρας.

Λιακάδα, λοιπόν, στην υπόλοιπη χώρα από το πρωί».

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα: «Και η λιακάδα αυτή θα κυριαρχήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι και το απόγευμα, ενώ στην Κρήτη τα ανοίγματα του καιρού θα αρχίσουν να μεγαλώνουν μετά το μεσημέρι κυρίως, και στο Καστελόριζο επίσης θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός προς τις απογευματινές και μετέπειτα ώρες.

Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες θα κυριαρχήσει ξαστεριά σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγα σύννεφα να επιμένουν μόνο στις βορειοανατολικές περιοχές της Κρήτης μέχρι και το Καρπάθιο.

Τσουχτερό κρύο

Όσον αφορά στις ελάχιστες θερμοκρασίες, θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το επόμενο δωδεκάωρο (μέχρι και νωρίς το πρωί), τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν αρκετές βαθμίδες χαμηλές της κλίμακας Κελσίου, με -9 έως και -10 βαθμούς σε αρκετά ορεινά και ημιορεινά τμήματα, και σε πεδινές περιοχές (όχι μόνο της βόρειας Ελλάδας, αλλά και της δυτικής Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι και την πεδινή Ήπειρο – ίσως και στα ημιορεινά τμήματα των Επτανήσων) να έχουμε θερμοκρασίες λίγο κάτω από το μηδέν.

Κοντά στο μηδέν στις βορειοανατολικές νησιωτικές περιοχές, στους 2 με 8 βαθμούς στην υπόλοιπη νοτιοανατολική Ελλάδα.

Όσον αφορά στις θερμοκρασίες του μεσημεριού, μαλακώνει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Παρασκευής με την ηλιοφάνεια και την εξασθένηση των ανέμων.

Επτάρια-οκτάρια θα έχουμε στα περισσότερο ορεινά, τεσσάρια μόνο σε αυτά της βορειοανατολικής χώρας με εξάρια στα πεδινά.

Εντεκάρια σχεδόν παντού στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, δεκάρια-δεκατεσσάρια στις νότιες-νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές της χώρας».

Το πρωί της Παρασκευής, στα βόρεια-υπερβόρεια τμήματα της Αττικής η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τους -5 βαθμούς Κελσίου. Γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τους -6 βαθμούς Κελσίου, τοπικά.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠραξιτέλης Ζαχαριάδης για Κλάτενμπεργκ: «Δεν με σεβάστηκε»
Επόμενο άρθροΣτο Βόλο ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς