Στη σύλληψη ενός ακόμα άνδρα, αφγανικής καταγωγής, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου και έκαψε ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας. Συνολικά έξι άτομα κατηγορούνται για εμπρησμό. ‘Οπως προκύπτει ομάδα έξι νεαρών Αφγανών, από 17 μέχρι 20 ετών, έβαλαν τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας. Όλοι τους συνελήφθησαν, οι δύο μάλιστα δήλωσαν ασυνόδευτοι ανήλικοι και μεταφέρθηκαν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μετά τη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς την δομή.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιβεβαιώνοντας την εκδοχή του εμπρησμού. Οι αρχές είχαν ήδη συλλάβει πέντε άτομα και αναζητούσαν το έκτο.

«Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που μπαίνουν στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ για να εξεταστούν για τον κορονοϊό και να ταυτοποιηθούν.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίασε βελτίωση στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, 75-67 τη Ρίτας Βίλνιους
Επόμενο άρθροΟ Παναθηναϊκός τού Αλαφούζου είναι ΓΤΠΚ (για τον Πογιάτος καβάλα)