Στη Αττική έφτασε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου η κακοκαιρία «Genesis».

Η βροχή ξεκίνησε μέσα σε… δευτερόλεπτα και ήταν δυνατή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που από το πρωί εκδηλώνονται κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σταδιακά θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στον νομό Θεσσαλονίκης.

Εξασθένηση και περιορισμός τους αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, όμως τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας 

Αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμοί

Πολλά προβλήματα προκάλεσε κατά το πρώτο πέρασμά της η κακοκαιρία «Genesis» που σάρωσε ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Σε αρκετές περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η πυροσβεστική δέχθηκε 224 κλήσεις από τις 7:30 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06:30 το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 79 κλήσεις εκ των οποίων, 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
    Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 114 κλήσεις εκ των οποίων, 16 για κοπές δέντρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Τράγκας: το ξέσπασμα του ετεροθαλή αδερφού του δημοσιογράφου
Επόμενο άρθροΝαύπακτος: 22χρονος κομμωτής πέθανε αφού «ανέβασε» ξαφνικά πίεση