Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Μπάλλος», με πολλά προβλήματα να καταγράφονται ανά την Ελλάδα. Η Αττική έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη, κατολισθήσεις και καταστροφές καταγράφονται στην Κρήτη ενώ τρομακτικές είναι οι εικόνες και από την Κέρκυρα.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή και ζητά από τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην πυρόπληκτη Εύβοια.

Οι βροχές και οι καταιγίδες είναι έντονες και όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται στο «κόκκινο»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει αναπτυχθεί ένας μεγάλος στόλος από χωματουργικά μηχανήματα έτσι ώστε να επέμβουν άμεσα, όπου κριθεί απαραίτητο.

Επίσης, έχουν μισθωθεί ξενοδοχεία και έχουν δεσμευτεί θέσεις φιλοξενίας για την Εύβοια και την Βοιωτία, προκειμένου να καταλύσουν όσοι πολίτες δεν επιθυμούν να παραμείνουν στα σπίτια τους ή χρειαστεί να τα εκκενώσουν λόγω της κακοκαιρίας.

Ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τονίζει: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να πλήξουν την Περιφέρειά μας.

Οι κίνδυνοι για πλημμυρικά φαινόμενα είναι υπαρκτοί και γι’ αυτό καταβάλλεται η μέγιστη προσπάθεια για την ελαχιστοποίησή τους. Είναι σημαντικό να δρούμε με σύνεση και ψυχραιμία».

Η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαλλιάνος – Γιατί η κακοκαιρία «Μπάλλος» είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων πέντε ετών
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία Μπάλλος – Κομφούζιο στους δρόμους της Αττικής – Τα σημεία-παγίδες