Μήνυμα από το 112 πήγε στους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και νησιά βορείου Αιγαίου.

Το 112 προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες και ραγδαίες βροχοπτώσεις) το επόμενο 24ωρο σε αυτές τις περιοχές και ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 112 κλήσεις μέχρι τις 18:00 για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 29 κλήσεις εκ των οποίων, 5 για κοπές δέντρων, 13 για αντλήσεις υδάτων και 11 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
    Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Νίκαια.
    Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 52 κλήσεις εκ των οποίων, 13 για κοπές δέντρων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα, 39 για αντλήσεις υδάτων κυρίως στη Δράμα.
    Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
    Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη 09 Ιουνίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη χώρα μας επηρεάζει κακοκαιρία με το όνομα «GENESIS» με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει σήμερα Παρασκευή (10-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) τις εξής περιοχές: Κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου (11-06-2022) θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ανάλογα με την πορεία των φαινομένων θα σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
Δεν διασχίζουμε ΠΟΤΕ χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν λόγο!
Παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών.
!Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες!

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔύο χρόνια από την ΑΟΖ με την Ιταλία – Από το «θερμό καλοκαίρι» του 2020 στην κρίση του 2022
Επόμενο άρθροΣτην προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης ο Πάμπλο Λάσο μετά το έμφραγμα