Ντόμινο εξελίξεων στον χώρο του αθλητισμού έχει προκαλέσει η εμφάνιση της 21ετών πλέον αθλήτριας ιστιοπλοΐας, η οποία έσπασε την σιωπή της για τον βιασμό της σε ηλικία μόλις 11 ετών, τον οποίο κατήγγειλε στον εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου. Όπως περιγράφει η αθλήτρια, αν διέρρεε η σεξουαλική κακοποίηση, θα είχε διασυρθεί σε όλο το χωριό και γι’ αυτό αποφάσισε με την οικογένειά της να μην το κινήσει νομικά. Ωστόσο τώρα που ενηλικιώθηκε αποφάσισε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, να αποκαλύψει το περιστατικό και να αποκατασταθεί όλη η αλήθεια για την υπόθεση.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Πρόεδρος Προπονητών Ιστιοπλοΐας Κώστας Μανθος.

«Η ιστιοπλοΐα περνά τη δικιά της καταιγίδα, αλλά οι ιστιοπλόοι έχουν μάθει να βγαίνουν νικητές, θα βρεθεί λύση στα προβλήματα διότι όλοι έχουν αφυπνιστεί» είπε στην ΕΡΤ και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας εσωτερικός μηχανισμός που θα μπορεί να ερευνά και να διαχειρίζεται ανώνυμες καταγγελίες.

Αυτά που ακούγαμε για άλλους χώρους και τώρα για τη δική μας οικογένεια, των ιστιοπλόων, ελπίζουμε ότι όταν τελειώσει όλο αυτό θα βγουν και θετικά αποτελέσματα
Απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν υπήρξε αντίδραση είπε ότι έφταιγε ότι έμειναν στον όμιλο οι καταγγελίες. «Πρέπει να ενεργοποιήσουμε εργαλεία και δομές ώστε να μαθαίνουμε έστω και ανώνυμα καταγγελίες ακόμα και για ψυχολογικές πιέσεις» είπε και ανέφερε πως ο ίδιος είπε δεν έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών. «Εάν υπάρξει καταγγελία έστω και ανώνυμη, εμείς θα το ψάξουμε και θα το πάμε παραπάνω, θα το πάμε εκεί που πρέπει, στη δικαιοσύνη. Πρέπει να φωνάξουμε δυνατά σε όλους τους γονείς ότι είμαστε δίπλα στα παιδιά εάν υπάρχουν στοιχεία παραβατικά θα φύγουν» είπε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔείτε πως η Λάικα ξετρύπωσε 8 κιλά κάνναβης που έκρυβε αλλοδαπός σε πυροσβεστήρες (video)
Επόμενο άρθροΘετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Zινεντίν Ζιντάν