Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο της Καλαμάτας, τα 18 κόμματα και οι 77 υποψήφιοι βουλευτές, που θα διεκδικήσουν την ψήφο και των Mεσσηνίων την επόμενη Κυριακή, κατά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου. Από σήμερα άρχισαν να φτάνουν στο Διοικητήριο Μεσσηνίας τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για το νόμο μας, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα ξεκινήσει η προετοιμασία των εκλογικών σάκων από τα εκλογικά συνεργεία και η αποστολή τους στους δήμους.

Για τις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, θα λειτουργήσουν 498 εκλογικά τμήματα. Πιο συγκεκριμένα: 137 στο Δήμο Καλαμάτας, 98 στο Δήμο Μεσσήνης , 90 στο Δήμο Τριφυλίας, 29 στο Δήμο Δυτικής Μάνης, 98 στο Δήμο Μεσσήνης, 66 στο Δήμο Οιχαλίας και στο 78 Δήμο Πύλου Νέστορος.
Σύμφωνα με τη Β΄ αναθεώρηση του Εκλογικού Σώματος που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής θα κληθούν στις κάλπες, 193.407 Μεσσήνιοι ψηφοφόροι και σε σχέση με τις εκλογές του προηγούμενου μήνα (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές ), ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 419. Από αυτούς, οι 94.669 είναι άνδρες και οι 98.738 είναι γυναίκες.
Σε ό,τι αφορά τους νέους εκλογείς (17 ετών) αναμένεται να ψηφίσουν 1.637 ( 862 αγόρια και 775 κορίτσια).
Η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα και σε ό,τι αφορά στη Μεσσηνία, βάζουμε σταυρό σε μέχρι 2 υποψήφιους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της επιλογής μας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓια 1η φορά στον Boccia αθλητής του “ΚΟΤΙΝΟΣ” ΑμεΑ
Επόμενο άρθροΑνοιχτή συνέλευση υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία