Ο «Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» είναι ο τίτλος της 1ης συναυλίας της αυστριακής συμφωνικής ορχήστρας πνευστών οργάνων Danubia στη Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας την Τετάρτη (3 Ιουλίου) στις 20:30 μ.μ.

Πρόκειται για μία παιδική συναυλία με παρουσίαση όλων των πνευστών οργάνων η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού και υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Είσοδος Ελεύθερη

Διευθυντής Ορχήστρας – Andreas Simbeni
Μουσική – Otto M. Schwarz
Κείμενο – Elisabeth Simbeni

Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Danubia Symphonic Winds» (DSW)
Η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Danubia Symphonic Winds» (DSW) είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Μουσικών Σχολών της Κάτω Αυστρίας (Niederosterreich):
Klosterneuburg (Διεύθυνση: Ariadne Basili)
Περιφέρεια Wagram (Διεύθυνση: Markus Holzer)
Sieghartskirchen (Διεύθυνση: Andreas Simbeni)
Traismauer (Διεύθυνση: Andreas Rauscher)
Tulln (Διεύθυνση: Karl Hemmelmayer)

Σκοπός της συνεργασίας αυτών των πέντε μουσικών σχολών είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέους, αφοσιωμένους στο αντικείμενό τους μουσικούς να έρθουν σε άμεση επαφή – ως μέλη μιας μεγάλης ορχήστρας (57 μουσικοί ηλικίας από 15 έως 24 ετών) – με πολύ ξεχωριστά έργα συμφωνικής μουσικής για πνευστά και να τα παρουσιάσουν με την υψηλότερη δυνατή απόδοση κατά τη διάρκεια συναυλιών στην περιοχή τους και όχι μόνο.
Μέχρι τώρα η εν λόγω ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες το 2016, το 2017 και το 2018 στην Κάτω Αυστρία (Niederosterreich) και την Άνω Αυστρία (Oberosterreich), ενώ πέρυσι πραγματοποίησε συναυλίες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μεσσήνη.

Διευθυντής της Ορχήστρας:
Ο Andreas Simbeni σπούδασε κόρνο, διδασκαλία μουσικών οργάνων, διεύθυνση ορχήστρας πνευστών, ενορχήστρωση και σύνθεση σε Graz, Wien, Linz και Bolzano. Από το 2004 διδάσκει διεύθυνση μουσικών συνόλων / ορχήστρας πνευστών (ΕΕΤ) στη Μουσική Σχολή της Άνω Αυστρίας (Oberosterreich) και είναι διευθυντής της Περιφερειακής Μουσικής Σχολής του Sieghartskirchen. Με την Ορχήστρα Νέων και τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών του Sieghartskirchen κατέκτησε κορυφαίες θέσεις σε αυστριακούς διαγωνισμούς για ορχήστρες πνευστών που απαρτίζονται από νέες και νέους μουσικούς. Στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο του Bolzano με καθηγητή τον Thomas Doss. Από το 2012 είναι Διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών Βιέννης.

Πολιτιστικές ανταλλαγές με την Ελλάδα:
Η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Danubia Symphonic Winds» (DSW) υφίσταται εδώ και τρία χρόνια και έχει βάλει την σφραγίδα της στις διάφορες πολιτιστικές περιοχές της Αυστρίας, αλλά και στην Ελλάδα. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει ένα κοινό πρόγραμμα ανταλλαγών μεταξύ δύο περιοχών της Αυστρίας και της Καλαμάτας.
Η πρώτη περιοδεία της ορχήστρας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούλιο 2018. Η ανταπόδοση της επίσκεψης της ελληνικής χορωδίας και της ορχήστρας των πνευστών έλαβε χώρα στην περιοχή του Δούναβη στο Klosterneuburg στα πλαίσια της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας (Niederosterreich).

https://www.kalamatamusicdays.com

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις-Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Επόμενο άρθροΔίπλα στους ανθρώπους της καθημερινότητας ο Γ. Αναστασίου