Σε κλίμα φορτισμένο συγκινησιακά δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για το ανοικτό τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, στην οποία συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Φανερά συγκινημένος, ο κ. Καλαφάτης στράφηκε στον πατέρα του δολοφονημένου νέου, Αριστείδη Καμπανό, που καθόταν δίπλα του στο πάνελ και ανέφερε:

«Θα ήθελα να εξάρω τη στάση αυτής της οικογένειας που αντιμετώπισε ό,τι πιο τραγικό μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια, με μια θαυμαστή αξιοπρέπεια και ένα απαράμιλλο θάρρος. Νιώθω ότι ο κ. Αριστείδης και η σύζυγός του λειτουργούν ως γονείς όλων των παιδιών του κόσμου. Είναι πατέρας όλων των παιδιών μας. Κι έτσι αντιμετώπισε αυτή την τραγική απώλεια. Για αυτό θέλω να κάνω ειδική μνεία, όχι μόνο για την παρουσία του εδώ, αλλά για τον τρόπο αντίληψης ενός αδιανόητου γεγονότος που έτυχε να συμβεί στην οικογένειά του. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι ο Άλκης μπορεί να μην είναι ανάμεσά μας, αλλά είναι μαζί μας. Και μας δείχνει ένα δρόμο τον οποίο οφείλουμε όλοι να τον ακολουθήσουμε».

Πρόσθεσε πως «την πρωτοβουλία για την διοργάνωση ενός ανοικτού τουρνουά μπάσκετ, στη μνήμη του αδικοχαμένου κι άγρια δολοφονημένου Άλκη Καμπανού οφείλουμε όλοι να την αγκαλιάσουμε. Οφείλουμε στον Άλκη, αλλά και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, να διατηρούμε, με δράσεις και πρωτοβουλίες, άσβεστη τη μνήμη τους. Η κυβέρνηση -και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Γι΄αυτό και επιχειρείται, πλέον, μια ολιστική προσέγγιση αυτού του σύνθετου κοινωνικού -και όχι μόνον αθλητικού- ζητήματος, με τη συνεργασία τριών, διαφορετικών, υπουργείων, σε τρία διαφορετικά επίπεδα: Ελεγκτικό, Νομοθετικό και Λειτουργικό. Στόχος μας είναι να μπει ένα τέλος.  Να προστατέψουμε τον αθλητισμό. Να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Να μην πάει η θυσία του Άλκη χαμένη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα του πρωθυπουργού στην νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
Επόμενο άρθρο«Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμά μου!»