Με ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, μετεωρολόγος, επιχειρεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα γιατί η κακοκαιρία «Μπάλλος» είναι τόσο σφοδρή. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος την τοποθετεί στις χειρότερες των τελευταίων πέντε ετών.

Η ανάρτηση Καλλιάνου

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ έγραψε ότι: «Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών. Το αίτιο είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μας προσέγγισε από τα Δυτικά και που απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική λόγω του ότι ακόμη οι θάλασσες γύρω από την Ελλάδα είναι θερμές.

Οι νεφώσεις δηλαδή που μας προσέγγισαν από τα δυτικά (Ιόνιο), λόγω των θερμών θαλασσών που μας περικλείουν, εμπλουτίστηκαν με τεράστια ποσά υγρασίας, και έτσι, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στροβιλιζόταν γύρω από τον εαυτό του, εναπόθεσαν τα τεράστια αυτά πόσα υγρασίας με τη μορφή ακραίων κατά περιόδους βροχοπτώσεων και έντονων καταιγίδων.

Στην Αθήνα για παράδειγμα, μέσα σε 8 ώρες, έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη. Αυτό είναι εντυπωσιακό ως προς τη στατιστική αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροSilver Alert για τον ηλικιωμένο που χάθηκε στο Βόλο
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία «Μπάλλος» – Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Επί ποδός χωματουργικά μηχανήματα