Το βίντεο που δείχνει την στάση του ιερέα απέναντι σε μια τρανς η οποία ζει από τα συσσίτια της εκκλησίας είναι σοκαριστικό. Ο άνθρωπος που κηρύττει το λόγο του Θεού και την αγάπη, της αρνείται ένα πιάτο φαγητό ενώ η ίδια έχει όλα τα χαρτιά σαν άπορη ότι μπορεί να το λάβει.

Και όλα αυτά έγιναν λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα. Το εξοργιστικό είναι ο απαξιωτικός λόγος του ιερέα και ο τρόπος του απέναντι σε έναν συνάνθρωπο του. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή που συνέβησαν όλα αυτά, μέσα στο γραφείο του ιερέα ήταν παρόντες όλοι οι ιερείς του ναού και δεν βρέθηκε ένας από αυτούς, να αντιδράσει.

Η δικηγόρος της τρανς γυναίκας τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταθέσει υπόμνημα στο Πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για να συζητηθεί η στάση του ιερέα.

Σύμφωνα με την δικηγόρο, εκτός από τον ιερέα, παρόντες στο περιστατικό ήταν και οι υπόλοιποι ιερείς του ναού, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά και ούτε έχουν επικοινωνήσει μαζί με την κοπέλα για να πληροφορηθούν αν η τρανς είναι καλά κι έχει να φάει όλες αυτές τις ημέρες.

Αλλά και η Αρχιεπισκοπή μόλις το βίντεο με την συμπεριφορά του ιερέα είδε το φως της δημοσιότητας, κινήθηκε και με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έχει διαταχτεί έρευνα.

Ιερέας: Δεν μιλάω

Δημοσιογράφος του Alpha επιχείρησε να προσεγγίσει τον ιερέα με τον ίδιο να αποκρίνεται: «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ…»

«Να μας ενημερώσετε, να μας πείτε κάτι» είπε η δημοσιογράφος του ALPHA, ζητώντας από τον ιερέα να εξηγήσει για ποιο λόγο σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό. Και εκείνος απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση, καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- «θα με σταυρώσετε».

Ο χυδαίος και σεξιστικός διάλογος

Όταν η τρανς γυναίκα που αποδεδειγμένα είναι άπορη και δεν έχει να φάει πήγε στον ναό να πάρει το συσσίτιο της, την ενημέρωσαν πως ο ιερέας έχει δώσει εντολή αυτή να μην το λάβει.

Τότε πήγε στο γραφείο του για να τον ρωτήσει γιατί αυτή η διάκριση ενώ η ίδια έχει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ιερέας: Για μένα άκουσε εδώ είναι η πίστη μου ότι τους ομοφυλόφιλους δεν τους ρίχνουμε στη θάλασσα, ούτε τους καίμε, τους αποδεχόμεθα. Εσύ είσαι άντρας με β@@ζιά. Είσαι άντρας και κάνεις τη γυναίκα.

Τρανς: Έχω αναγνώριση από το κράτος.

Ιερέας: Δεν με ενδιαφέρει.

Τρανς: Ήρθα να πάρω τη βοήθεια από τον οίκο του Θεού, όχι τον δικό σας.

Ιερέας: Δεν είσαι άνδρας με β@@ζιά; Τι είσαι; Έχω πληροφορίες ότι τα κονομάς.

Τρανς: Άμα τα κονομούσα δεν θα ερχόμουν εδώ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΌλα τα νέα μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας
Επόμενο άρθροΔυο σεισμοί στη Μαγνησία