Φρένο στα σενάρια αύξησης τιμολογίων για τους πελάτες της ΔΕΗ βάζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενώ βλέπει θετική έκβαση του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές.

 

Ο κ. Σταθάκης αποκλείει κατηγορηματικά για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους πελάτες της ΔΕΗ. Αφήνει, όμως, ανοικτό στη δημόσια εταιρεία το περιθώριο εξοικονόμησης δαπανών μέσα από την εμπορική της πολιτική, όπως τη μείωση του ποσοστού της έκπτωσης συνέπειας.

 

Σχετικά με τις λιγνιτικές μονάδες επεσήμανε πως λίγα 24ωρα μετά τη νέα παράταση που δόθηκε στον διαγωνισμό πώλησής τους, διαβλέπει θετική έκβαση, καθώς δηλώνει πως «η εκκρεμότητα της αποεπένδυσης θα κλείσει εντός του Φεβρουαρίου».

 

Στις 3 Μαρτίου οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ

 

Σχετικά με τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις του ενεργειακού τομέα, κάνει γνωστό ότι οι δεσμευτικές προσφορές για το 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων θα υποβληθούν στις 3 Μαρτίου και για τη ΔΕΠΑ εκτιμά ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι.

 

Ο υπουργός ΠΕΝ αναφέρεται και στο θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών», διαβλέποντας πως η επόμενη μέρα μετά την κύρωσή της στη Βουλή θα φέρει «απτά αποτελέσματα» στο θέμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας – Σκοπίων και της επαναλειτουργίας του πετρελαιαγωγού ΕΛ.ΠΕ – ΟΚΤΑ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτα top των all inclusive τα Ikos Oceania & Ikos Olivia
Επόμενο άρθροΕυρωζώνη: Μειώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα