«Καμπανάκι» για τη Θήβα έκρουσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί στην περιοχή μεγάλος σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ.

«Δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα. Το συγκεκριμένο ρήγμα, πάντως, δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ», είπε ο καθηγητής, μιλώντας στο Live News του MEGA.

Όπως ανέφερε, το ρήγμα της Θήβας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και μέγεθος από εκείνα της Αταλάντης και των Αλκυονίδων. Εξήγησε ότι είναι πολλά μικρά ρήγματα μαζί, τα οποία έχουν δώσει τους σεισμούς που έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους τους τελευταίους 4 μήνες.

Πάντως, εκτίμησε ότι η Αττική και η Λαμία δεν θα κινδύνευαν από ένα σεισμό στη Θήβα, ενώ το συγκεκριμένο ρήγμα δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τα ρήγματα της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων, καθώς δεν έχει κομβική θέση στο ελληνικό τόξο.

Μετά τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο Ευθύμης Λέκκας προειδοποίησε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για όλη τη χώρα και ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνει μεγάλος σεισμός σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι σεισμολόγοι συνεδρίασαν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης ειδικά για τη Θήβα και αποφάσισαν να σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση, αλλά και να ελέγξει την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε γνωστός Λαρισαίος
Επόμενο άρθρο«Οι γυναίκες θέλουν να μένουν έγκυες ή να γίνονται διαιτητές;»