Κάθε βήμα στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο, θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση της Τουρκίας, τόνισε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε: «Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το «καζαν-καζαν» (win-win). Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους».

 

Στην ίδια ομιλία τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, με την εμπλοκή τους σε παγκόσμιους πολέμους διεθνώς. Μάλιστα, τόνισε ότι χρησιμοποιούν την υπόθεση με τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον, για να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ΗΠΑ και Τουρκία βρίσκονται σε διπλωματική διαμάχη για την τύχη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος, έπειτα από ένα χρόνο στη φυλακή, έχει καταδικαστεί σε κατ’ οίκον κράτηση, με κατηγορίες για υποστήριξη τρομοκρατίας, τις οποίες πάντως ο ίδιος αρνείται.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤσίπρας και Ζάεφ, μεταξύ των φαβορί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης
Επόμενο άρθροΤις συντάξεις τις έκοψαν η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ