Στελέχη της Deutsche Bank ανησυχούσαν τόσο πολύ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να αθετούσε την πληρωμή δανείων που είχε λάβει από τη γερμανική τράπεζα, ώστε εξέτασαν το ενδεχόμενο να παρατείνουν τη διάρκεια αποπληρωμής.

 

Ο όμιλος Τραμπ έχει λάβει δάνεια αξίας περίπου 340 εκατ. δολαρίων τα οποία πρέπει να αποπληρώσει ως το 2023 και 2024, όταν ο νυν Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να βρίσκεται στη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Δεδομένου ότι ο Τραμπ μπορεί να ήταν εν ενεργεία πρόεδρος όταν θα έληγαν τα δάνεια, στελέχη της τράπεζας σκέφτηκα να παρατείνουν τη λήξη ως το 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τελικά, η τράπεζα αποφάσισε να μην αναλάβει κάποια δράση και επέλεξε αντ’ αυτού να μην χορηγήσει νέα δάνεια με τον κ. Τραμπ.

Ο γιος του προέδρου, Έρικ Τραμπ, χαρακτήρισε την ιστορία εντελώς αβάσιμη. «Είμαστε μια από τις λιγότερο μοχλευμένες εταιρείες στο real estate στη χώρα. Όλα σχεδόν τα στοιχεία ενεργητικού μας ανήκουν εξολοκλήρου σε εμάς χωρίς κάποιο χρέος και τα λίγα που επιβαρύνονται με στεγαστικά δάνεια τούτα αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό της αξίας του στοιχείου ενεργητικού» ανέφερε ο κ. Τραμπ σε email που έστειλε στο Bloomberg.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές συντάξεων
Επόμενο άρθροΟι πλουσιότερες και οι φτωχότερες πόλεις της Ελλάδας