Σε αυστηρό περιορισμό δεν είναι μόνο εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ελλάδα αλλά, όπως φαίνεται, και οι κακοποιοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, μειώθηκαν σημαντικά οι ληστείες και οι κλοπές τον τελευταίο μήνα, συμβάλλουν σ΄αυτό και οι αυξημένες αστυνομικές περιπολίες. Αντιθέτως πολλαπλασιάστηκαν οι απάτες μέσω διαδικτύου.

Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών στους περισσότερους δρόμους της χώρας μας. Εκτός από τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι πολίτες που μετακινούνται είτε πεζοί είτε με τα αυτοκίνητα τους έχουν τα απαραίτητα χαρτιά, περιπολικά αλλά και μηχανές της ΔΙ.ΑΣ., πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες σε καταστήματα και επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές.

Η καραντίνα για τον κορονοιο σε κάποιες περιπτώσεις έφερε μείωση της εγκληματικότητας, ωστόσο οι περιπολίες των αστυνομικών είναι συνεχείς μέρα νύχτα.

«Είναι γεγονός πως τα τελευταία μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας έχουν περιορίσει κατά πολύ τα σήματα τα οποία αφορούν πράξεις ποινικά κολάσιμες σχετικά με ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες κ αυτό γιατί τις περισσότερες ώρες ο κόσμος παραμένει μέσα στο σπίτι του», δηλώνει ο Παναγιώτης Κυριακάκος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Στην Αττική από τις 16 Μαρτίου έως τις 25 Μαρτίου σημειώθηκαν μόλις 25 ληστείες. Μεταξύ των στόχων ήταν τρία σούπερ μάρκετ, τρία φαρμακεία και τρία πρατήρια υγρών καυσίμων.

Την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση στις απάτες και κυρίως μέσω διαδικτύου. Ένας από τους πολλούς τρόπους εξαπάτησης πολιτών είναι η αποστολή δήθεν επιστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω e-mail, την οποία ακολουθεί ένα συνημμένο μήνυμα.

Στο ψευδεπίγραφο μήνυμα αναφέρεται ότι οι πολίτες πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον της ΕΛ.ΑΣ για έρευνα και τους καλεί να ανοίξουν το συνημμένο αρχείο.

Η ελληνική αστυνομία πάντως εφιστά την προσοχή των πολιτών προκειμένου να μην πέσουν θύματα των επιτήδειων που καραδοκούν.

Πάνω από 1.000 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση

Από τις 06:00 σήμερα το πρωί έως τις 15:00, βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε όλη την Ελλάδα, 1.043 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 402 στην Αττική, 112 στη Θεσσαλονίκη, 77 στα Ιόνια Νησιά, 74 στη Δυτική Ελλάδα, 57 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 53 στην Πελοπόννησο, 52 στην Κρήτη, 49 στη Θεσσαλία, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 39 στο Νότιο Αιγαίο, 34 στη Στερεά Ελλάδα, 27 στην Ήπειρο, 13 στο Βόρειο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 11.677 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Κ. Νιάκαρη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροPolitico: Οι 5 εναλλακτικές για να μην βουλιάξει η Ευρώπη στην ύφεση
Επόμενο άρθροΜήνυμα στο 13033: Τι ισχύει σε περίπτωση φραγής 5ψηφιων