Από το Μουζάκι αναχωρεί άμεσα ελικόπτερο Super Puma με το κατάλληλο προσωπικό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, για να παρέχει προμήθειες στους εγκλωβισμένους κατοίκους της Οξυάς και της γύρω περιοχής. Το ελικόπτερο θα διανείμει τις απαραίτητες προμήθειες και στην συνέχεια θα απεγκλωβίσει τους κατοίκους που βρίσκονται αποκομμένοι λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός. 

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και μια έγκυος γυναίκα στην Μονή Αγ. Τριάδος, η οποία θα απεγκλωβιστεί κατά προτεραιότητα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Κοινότητας Λάμπρος Ευθυμίου 11 οικισμοί έχουν αποκλειστεί κι εκεί υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα, ενώ εκφράζει ανησυχία και για την κατάσταση στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Πριν από λίγο έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Μεσοβούνι.

Στο νομό Καρδίτσας, υπολογίζεται ότι 5.000 σπίτια και καταστήματα στην πόλη και 15 χωριά έχουν υποστεί ζημιές, καθώς επίσης το οδικό δίκτυο, η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, οι υποδομές, οι καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο.

Αύριο μεταβαίνει στην πληγείσα περιοχή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να γίνει αποτίμηση των ζημιών και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αποκατάστασης. Στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Tην Τετάρτη, την πληγείσα περιοχή θα επισκεφθεί και ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επιχειρούμε με 265 μηχανήματα σε 70 σημεία τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφέροντας ότι αναζητείται πρόσβαση στις αποκλεισμένες περιοχές, ενώ με τη βοήθεια του στρατού επιχειρείται να στηθούν άμεσα δύο γέφυρες στο Μουζάκι. Παράλληλα γίνονται αποτιμήσεις των καταστροφών για γρήγορες αποζημιώσεις, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρηματιστήριο Αθήνας: «Βουτιά» 4,29% – Πτώση 6,2% για τις τράπεζες
Επόμενο άρθροΣτ. Πέτσας: Εφαρμογή στα κινητά θα ενημερώνει για τα περιοριστικά μέτρα