Η διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα κατέθεσε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια στη Λάρισα για την υπόθεση των «μαϊμού» εμβολιασμών κατά του κοροναϊού.

Η γυναίκα συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε.

Όπως αναφέρει το MEGA, η εργαζόμενη και σύζυγος αστυνομικού υποστήριξε ότι δεν είχε συνεργό.

«Έκανα λάθος και ζητώ την επιείκεια σας για την τιμωρία μου», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Η διοικητική υπάλληλος πήγε να καταθέσει, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και κατά πολιτών

Νωρίτερα, σήμερα, Δευτέρα (06.09.2021), ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, όπου υπάγεται το Κέντρο Υγείας Παλαμά, βρέθηκε στις εισαγγελικές αρχές και κατέθεσε τον φάκελο της υπόθεσης.

«Με εντολή του υπουργού Υγείας κατέθεσα πλήρη φάκελο στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας για τη γνωστή υπόθεση των εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Παλαμά. Θα ήθελα να πω ότι τα 44 ύποπτα άτομα έχουν καταλήξει από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος του Αυγούστου του 2021 σε 33.

Απλώς, στα 44 εμπεριέχονταν οι πρώτες και οι δεύτερες δόσεις που ενδεχομένως να είχαν κάνει. Θα ήθελα να πω ότι μετά την κατάθεση του φακέλου έρχεται η μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσει η 5η υγειονομική περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών», είπε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Και πρόσθεσε: «Το σύστημα εμβολιασμών “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο κι ασφαλές με δικλίδες ασφαλείας. Θα ήθελα να πω διευκρινιστικά ότι η ένορκη διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη. Συνεχίζεται αυτή την ώρα στην υγειονομική περιφέρεια με τις κλητεύσεις όλων εκείνων που εμπλέκονται και των μαρτύρων, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας δείξει ακριβώς το ποιοι εμπλέκονται».

Πώς δρούσε η 45χρονη

Η υπάλληλος πήγαινε νύχτα εκτός της βάρδιάς της για να βεβαιώσει τους ανύπαρκτους εμβολιασμούς. Μάλιστα είχε καταφέρει να αποσπάσει τους κωδικούς της γιατρού του κέντρου.

Κάπως έτσι κατάφερε να πιστοποιήσει ψευδώς ότι φίλοι και συγγενείς της είχαν εμβολιαστεί, χωρίς καν οι ίδιοι να περάσουν την πόρτα του κέντρου υγείας.

Συνολικά, κατάφερε να βεβαιώσει στο σύστημα περισσότερους από 30 εμβολιασμούς.

Το μοιραίο λάθος της υπαλλήλου ήταν ότι στα έγγραφα των πολιτών που υποτίθεται ότι είχαν εμβολιαστεί, έλειπε η υπογραφή του γιατρού.

Μηνύσεις έχουν κατατεθεί και κατά των 33 που έλαβαν τα εικονικά πιστοποιητικά, ενώ οι Αρχές εξετάζουν και το κατά πόσο η ίδια έχει πραγματικά εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Πελέ υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο παχύ έντερο
Επόμενο άρθροΑνατιμήσεις – Το ψωμί… ψωμάκι θα πουν οι καταναλωτές