Είναι λάθος η εντύπωση που δημιούργηθηκε σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα απευθύνονται σε όλους, όπως εξήγησε η επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Καρολίνα Ακινόσογλου.

«Εχει έρθει η σχετική εγκύκλιος και αναμένουμε πλέον να φτάσουν τα σκευάσματα, και φυσικά οι ασθενείς που θα εγκριθούν από την αρμόδια επιτροπή»  είπε η κ. Ακινόσογλου.

Η ίδια σπεύδει να διευκρινίσει ότι τα φάρμακα αυτά δεν απευθύνονται σε όλους τους ασθενείς. Η διευκρίνιση κρίνεται αναγκαία καθώς δημιουργήθηκε η εντύπωση στην κοινωνία ότι έφτασε το φάρμακο για τον κοροναϊό.

«Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν το εμβόλιο»

«Τα μονοκλωνικά φάρμακα χορηγούνται ενδοφλέβια και απευθύνονται σε ασθενείς που δεν νοσηλεύονται αλλά έχουν προδιαθεσικούς παράγοντες επιδείνωσης των συμπτωμάτων. Χρειάζεται δηλαδή ο ασθενής να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια για να χορηγηθούν», είπε.

Η κ. Ακινόσογλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr, υπογραμμίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν το εμβόλιο. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι πολίτες. Καθημερινά βλέπουμε τι γίνεται. Η θετικότητα έχει αυξηθεί σε ποσοστό 6-7%. Τα νέα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται καθημερινά. Εμείς στο ΠΓΝΠ έχουμε ήδη ανοιχτές πέντε Κλινικές Κοροναϊού και ετοιμαζόμαστε και για την έκτη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πιεστική και ελπίζουμε ότι το τέταρτο κύμα θα φτάσει στην κορύφωσή του ώστε να αρχίσει σταδιακά η πτώση των κρουσμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟριστικό: Παρατείνεται μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου η διαδικασία αυτοαπογραφής – Οι οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ
Επόμενο άρθροΑπαραίτητη η 3η δόση του εμβολίου σύμφωνα με ισραηλινή έρευνα