Ξεκινά τη λειτουργία του από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 , σε 24ωρη βάση,  το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Άργους Ορεστικού.

Αυτό αποφασίστηκε μετά από ευρεία σύσκεψη της επιτροπής που ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία του υπουργού, Ανδρέα Ξανθού και με επικεφαλής τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γιώργο Κύρκο, για το άνοιγμα 13 Δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό του Άργους Ορεστικού. Για τη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης του Άργους Ορεστικού ορίστηκε τριμελής επιτροπή, με επικεφαλής τον διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς, Βασίλη Αντωνιάδη. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καστοριάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υλοποίησε  άμεσα το Εθνικό σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας για τη δημόσια αποκατάσταση, αποθεραπεία και φροντίδα των χρόνιων πασχόντων και πραγματοποίησε  όλες οι απαραίτητες ενέργειες  και τεχνικές παρεμβάσεις στο ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού,  ώστε σήμερα να είναι  σε θέση  να λειτουργήσει με ανοιχτή αλλά και με κλειστή νοσηλεία.

Η 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, τονίζει η διοίκηση του Νοσοκομείου Καστοριάς, έρχεται να καλύψει ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών  της Περιφερειακής μας Ενότητας, οι οποίοι  ταλαιπωρούνταν επί δεκαετίες και απευθύνονταν κατά πλειονότητα στον ιδιωτικό τομέα, επιβαρύνοντας έτσι σημαντικά τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Μέσω του ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, στελεχώθηκε το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού με την πρόσληψη 15 ατόμων επιστημονικού προσωπικού, ενώ εγκρίθηκε και η πρόσληψη 9 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού. Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε επίσης, την προκήρυξη θέσης μόνιμου Φυσίατρου, πέραν του Οργανισμού του Νοσοκομείου και πλέον είναι όλα έτοιμα για να παράσχει προς τους πολίτες δημόσια και δωρεάν αποθεραπεία και αποκατάσταση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈκλεισε στον Έβρο το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ
Επόμενο άρθροΓρεβενά: Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο