Η αμερικανική οικονομία διατήρησε ένα «στιβαρό» ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, πιθανότατα λίγο κάτω από το 3%, αν και οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν αρχίσει να αποδυναμώνονται, σύμφωνα με τη Fed.

 

Στην εξαμηνιαία έκθεση που κατέθεσε στο Κογκρέσο, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εκθέτει τους λόγους για τους οποίους έβαλε στον «πάγο» τις αυξήσεις επιτοκίων τον περασμένο μήνα.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Fed διαπιστώνει ότι το outlook της οικονομίας είναι «πιο αβέβαιο από προηγουμένως», καθώς έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία.

 

Τούτο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας στην αρχή του 2019, ιδίως από τη στιγμή που το 35ημερο «λουκέτο» σε υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης «πιθανότατα κράτησαν χαμηλότερα την ανάπτυξη του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους».

 

Για το 2018, η Fed αναφέρει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αναπτύχθηκαν με ισχυρό ρυθμό το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου εξαμήνου, μολονότι φαίνεται να αποδυναμώθηκαν προς το τέλος του έτους.

 

Η Fed επισημαίνει ακόμα πως θα συνεχίσει να μειώνει το μέγεθος του ισολογισμού της, ο οποίος έχει υποχωρήσει κοντά στα 4 τρισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈκδοση ομολογιακού δανείου έως 26 εκατ. ευρώ από την Trastor
Επόμενο άρθροΠροσλαμβάνει 400 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το Υπ. Παιδείας