Το Facebook δήλωσε την Κυριακή ότι αφαίρεσε 1,5 εκατομμύρια βίντεο από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία τις πρώτες 24 ώρες από το τρομοκρατικό συμβάν.

 

Μάλιστα 1,2 εκατομμύρια από αυτά μπλοκαρίστηκαν την στιγμή της μεταφόρτωσης τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προβλήθηκαν καθόλου σε άλλους χρήστες. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν ανέφερε παρ’ όλα αυτά πόσοι άνθρωποι παρακολούθησαν τα υπόλοιπα 300.000 βίντεο.

 

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.

 

Παρ’ όλα αυτά, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει την εφαρμογή του live streaming με στελέχη του Facebook. Κάλεσε ακόμα όλες τις εταιρείες κοινωνικών δικτύων να αναλάβουν την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι πλατφόρμες τους για την επίθεση στο τζαμί και για όσα ακολούθησαν.

 

Η δυνατότητα του Facebook να μπλοκάρει αυτόματα 1,2 εκατομμύρια βίντεο κατά τη μεταφόρτωση “μου λέει ότι υπάρχουν δυνατότητες άσκησης αρκετά άμεσων δράσεων σε περιπτώσεις ομιλίας που υποκινούν βία ή μίσους”, ανέφερε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου.

 

Υπενθυμίζεται ότι 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports. Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα υδατοδρόμια θα «απογειώσουν» την κρουαζιέρα
Επόμενο άρθροΟι αεροπορικές εταιρείες που βραβεύθηκαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών