H Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) καταγγέλλει τις πρόσφατες απολύσεις δυο εργαζομένων στην εφημερίδα “Μακεδονία” που ζήτουσαν νομικές συμβουλές πριν υπογράψουν σύμβαση με μειωμένο χρόνο προϋπηρεσίας από τον πραγματικό.

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει ότι οι δυο απολύσεις ήταν “ασύμβατες με τη θετική υποδοχή και την υποστήριξη που είχε η επανέκδοση της Μακεδονίας της Κυριακής”. Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ “η απομάκρυνση της εργαζόμενης στο τμήμα σελιδοποίησης, Μαρίας Βοσνακίδου, μέλους της ΕΤΗΠΤΘ, και του αθλητικού συντάκτη, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τάσου Κουρκούμπα ήταν ενέργεια ξεκάθαρα δυσανάλογη με τα γεγονότα που την προκάλεσαν.

 

Ταυτόχρονα, “αποτελεί πολύ κακό μήνυμα για το εργασιακό κλίμα στο φύλλο που διεκδικεί εκ νέου τη θέση του στον χώρο της ενημέρωσης και θέτει τις ενώσεις των εργαζομένων σε ετοιμότητα”. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία “να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων και να αποκαταστήσει το κλίμα συνεργασίας που απαιτεί αυτή η εκδοτική προσπάθεια”.

 

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Μακεδονία» είχε αναστείλει τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2017. Το Σεπτέμβριο του 2018, 24 εργαζόμενοι, από τους συνολικά 70, δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), η οποία με τη σειρά της εξασφάλισε τη σύμπραξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο βορειοελλαδικό χώρο.

 

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της εφημερίδας Μακεδονία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και τους οφείλονται 18 δεδουλευμένοι μισθοί. Συνολικά τα χρέη της Μακεδονικής Εκτυπωτικής προς τους εργαζόμενους αγγίζουν τα 1,5 εκατ. ευρώ.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚινέζικα σχέδια για ένα δεύτερο τεχνητό φεγγάρι
Επόμενο άρθροΕπίθεση στον Τύπο εξαπέλυσε η Μπάγερν Μονάχου