Το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο έχουν ξεκινήσει την καταγραφή της γλώσσας «Ρομανί» του Οικισμού του Τυρνάβου.

H πρωτοβουλία να προχωρήσει η καταγραφή της γλώσσας του οικισμού «Κριτήρι» του Δήμου Τυρνάβου, ανήκει στη διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Θεοδώρα Μπλάκου και θα αποτελέσει και μέρος της διδακτορικής της διατριβής. Το πρόγραμμα στο οποίο εντάσσεται το εν λόγω εγχείρημα ονομάζεται «Γλωσσικές Πολιτικές» του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας Ξένων Γλωσσών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα βασικά ενδιαφέροντα του προγράμματος είναι οι γλώσσες μειονοτήτων και οι λιγότερο ομιλούμενες περιφερειακές γλώσσες με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κεραμίδα Σωτήρη.
Το Παράρτημα Ρομά συνδράμει σε όλη αυτή τη προσπάθεια μέσω του διαμεσολαβητή κ. Τσακίρη Παναγιώτη, ο οποίος καθοδηγεί τους εκπαιδευτικούς για την ακριβή μετάφραση των λέξεων και θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή την προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση της καταγραφής.
Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το Παράρτημα Ρομά ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας. Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ:2492022609, email: [email protected] Ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00 καθημερινά.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για τις εθνικές εκλογές
Επόμενο άρθροΤα επινίκια της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»