Η ΚΑΕ ΑΕΚ καταδικάζει με ανακοίνωσή της ένα ρατσιστικό σχόλιο που έγινε στα social media κατά του Τζόρνταν Θίοντορ και της Τουρκάλας συντρόφου του, προκαλώντας τη δυσφορία του μπασκετμπολίστα.

 

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «στο μέλλον δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική ή εθνικιστική επίθεση κατά μελών της». Οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν λόγο για θρασύδειλο άτομο με αρρωστημένες ορέξεις και ξεκαθαρίζουν πως η ΚΑΕ δεν αποδέχεται τέτοιες αποκλίνουσες συμπεριφορές.

 

Αφορμή στάθηκε η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Τζόρνταν Θίοντορ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αν δεν δείξει σεβασμό στην ελληνική κουλτούρα, η ΑΕΚ δεν θα σε συγχωρέσει. Διασκεδάζεις σε ένα μέρος στην Ελλάδα με μια Τουρκάλα στο τραπέζι κι αυτό με αηδιάζει, νέγρε!», ανέφερε το ρατσιστικό σχόλιο στον τοίχο του παίκτη και στην οποία ο Αμερικανός απάντησε με το σχόλιο: «Κι εδώ υπάρχουν ρατσιστές».

 

Η Ένωση τονίζει ακόμη ότι «αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σχόλιο του θρασύδειλου, ο οποίος “εισέβαλε” στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Τζόρνταν, με αποκλειστικό στόχο την εκδήλωση των αρρωστημένων ορέξεών του, και κατόπιν “εξαφανίστηκε”», ενώ δηλώνει ότι «στέκεται στο πλευρό του Τζόρνταν, και μαζί του φιλοδοξεί να διακριθεί στα μεγάλα, στα σπουδαία, που έρχονται».

 

Στον πλευρό του Αμερικάνου παίκτη στέκεται κι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ). “Ο Σύνδεσμος μας, είναι στο πλευρό του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή αλλα και δίπλα στις ομάδες, οι οποίες ‘μάχονται’ για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς κρούσματα ρατσισμού και βίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΣΑΚ.

 

“Να γραφτεί επιτέλους ο επίλογος αυτών των κρουσμάτων και να ασχολούμαστε μόνον με τον αθλητισμό που ενώνει και αγαπάμε. Τέτοιου είδους ιδεολογίες, δεν τις θελουμε στο χώρο”,

καταλήγει.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΕΒ κοντά στην επιχειρηματικότητα του Ηρακλείου και τον ΣΕΒΠΗ
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Μανιάτης πάει στον Άρη