Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 41χρονο Βολιώτη, τον οποίο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του αυτοκινήτου του για έξι μήνες. Ο κατηγορούμενος στις 15 Μαΐου 2019, νυχτερινές ώρες, είχε παρασύρει με αυτοκίνητο, 58χρονο ποδηλάτη, κάτοικο Ν. Ιωνίας, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο, όπου μετά από 15 ημέρες νοσηλείας κατέληξε. Ο 39χρονος τότε οδηγός αυτοκινήτου συνελήφθη, ενώ μετά από έλεγχο αλκοτέστ διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ 1,13 στην πρώτη και 0,96 τοις χιλίοις στη δεύτερη μέτρηση.
Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία και κατέθεσε ότι δεν είδε τον ποδηλάτη μέσα στη νύχτα, καθώς δεν είχε φώτα στο ποδήλατο και την ώρα που περνούσε δίπλα του, έκανε απότομη κίνηση, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει. Ο ίδιος είπε ότι δεν τον εγκατέλειψε, έμεινε στο σημείο και κάλεσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
Στο Δικαστήριο, όπου παραβρέθηκαν η σύζυγος και η κόρη του θύματος, κατέθεσε ένας γιατρός, που είπε ότι ο 58χρονος άνδρας προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, ενώ ήταν ήδη τετραπληγικός από το ατύχημα, με αποτέλεσμα να αποβιώσει.

Προηγούμενο άρθροΜπαρτζώκας: «Αξίζαμε τη νίκη»
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Οι σοβαρές επιπλοκές που παρουσιάζουν οι ανεμβολίαστοι – «Πρώτη φορά είδαμε τόσες μαζεμένες επιπλοκές»