Την άποψη πως «είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού ως κινητήρια δύναμη συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία, και ανέδειξε τον καταλυτικό του ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία», εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας επικοινωνίας της Marketing Greece.

 

Η κ. Κουντουρά τόνισε πως η επιτυχία του τουρισμού αποτυπώθηκε στα εξαιρετικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας, και αυτή η επιτυχία είναι επιτυχία όλων μας, είναι επιτυχία της Ελλάδας.

 

Παράλληλα, έκανε λόγο για “μία απαιτητική χρονιά, με ιδιαιτερότητες και ζητήματα ήδη που κρατούν σε εγρήγορση όλη την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, και τα οποία διαχειριζόμαστε”, προσθέτοντας ότι “μέσα από στρατηγικές κινήσεις, μέσα από προσωπικές επαφές, με προγράμματα και νέες δράσεις προβολής και προώθησης, εργαζόμαστε ώστε να διατηρήσουμε την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, να ενισχύσουμε τα τουριστικά μας μερίδια και να εξασφαλίσουμε ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια”.

 

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως στρατηγική του υπουργείου ήταν και είναι προτεραιότητα η συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την ανάπτυξη επωφελών για τον τουρισμό μας συνεργιών.

 

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία με το ΣΕΤΕ και με τη Marketing Greece που υποστηρίζει την εθνική τουριστική πολιτική του υπουργείου και δρα συμπληρωματικά στο κεντρικό έργο του εθνικού φορέα στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, του ΕΟΤ.

 

Η κ. Κουντουρά ευχαρίστησε για την παραχώρηση στον ΕΟΤ της ταινίας “Oh My Greece! Unlock the Feeling”, ελεύθερης πνευματικών δικαιωμάτων, και ανάφερε ότι η ταινία θα προωθηθεί από το ευρύ δίκτυο των γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού και του υπουργείου Τουρισμού, σε όλες τις ξένες αγορές, με όλα τα αποτελεσματικά σύγχρονα εργαλεία, και τα διαδικτυακά μέσα.

 

Η συγκεκριμένη ταινία θα προβληθεί από κοινού στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ, στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο όπου η Ελλάδα συμμετέχει στις αρχές Μαρτίου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν κατά 6% οι άνεργοι που αναζητούν εργασία