Παρά τη μικρή βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη τις τελευταίες εβδομάδες, η εικόνα που δημιουργείται είναι αυτή της επιβραδυνόμενης ανάπτυξης και της σημαντική υποχώρησης της κατανάλωσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moody’s, για την βρετανική οικονομία, ενόψει Brexit.

 

Oρισμένοι δείκτες PMI αποδεικνύουν, ωστόσο, μία μικρή βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνει ο αμερικάνικος οίκος.

 

Σύμφωνα με το τριμηνιαίο report της Moody’s

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις και οι επενδυτικές προθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σημαντικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, με ακόμη πιο έντονες μειώσεις τους τελευταίους μήνες του έτους.

 

Ο ρυθμός του πληθωρισμού σταθεροποιήθηκε κοντά στον στόχο (2%) της Τράπεζας της Αγγλίας.

 

Η απασχόληση τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και των υπηρεσιών, παρέμεινε αδύναμη στο τέλος του 2018, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

 

Οι δείκτες της αγοράς κατοικιών κυμαίνονται κάτω από τους 5ετείς μέσους όρους και ο αριθμός των εγκεκριμένων στεγαστικών δανείων για αγορά κατοικίας, μειώθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

 

Οι επιδόσεις της χρηματιστηριακής αγοράς εξασθένησαν το Δεκέμβριο και οι συνολικές χρηματοοικονομικές συνθήκες επιδεινώθηκαν προς το τέλος του έτους», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέος διευθύνων σύμβουλος στη Folli Follie o Αναστάσιος Φράγκου
Επόμενο άρθροΠροβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω καιρού