Διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση, έγινε σε εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, η κατάσταση στα σχολεία και οι θέσεις του ΚΚΕ», που διοργάνωσε η Τ.Ο. Α’ Αθήνας – Γαλατσίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ και μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, με τη «Λαική Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, ο κ Σοφιανός επισήμανε ότι με τα Μνημόνια όλα αυτά αυτά τα χρόνια, «χάθηκαν περίπου 15 σχολικές μονάδες με τις καταργήσεις -συγχωνεύσεις σχολείων. «Με αποτέλεσμα, για παράδειγμα στο 39ο Γυμνάσιο – Λύκειο που επισκεφτήκαμε δύο μέρες πριν, να μιλάμε για τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα στο δήμο, όπου σε κτίριο με σοβαρά προβλήματα και σε κοινό προαύλιο να στοιβάζονται πάνω από 1000 μαθητές», τόνισε.

 

Ο κ. Σοφιανός, υπογράμμισε ότι η «Λαική Συσπείρωση» έκανε, «πάνω από 40 παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για σχολικές μονάδες: νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, εσπερινά, ειδικά σχολεία. Αρκετές από αυτές συνοδεύτηκαν από κείμενα με υπογραφές γονιών, άλλες από παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών. Άλλες τέθηκαν από εμάς στη εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση, και άλλες συζητήθηκαν πιο αναλυτικά, αφού συμπεριλήφθηκαν στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου». Αυτή η άσκηση πίεσης, τόνισε «έφερε αποτελέσματα στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα. Αυτό το δρόμο πρέπει να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε.

 

Όπως αντιμετωπίστηκαν με παρεμβάσεις και με πίεση προβλήματα σε διάφορα δημοτικά σχολεία ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των 24 απαλλοτριώσεων που θα κάνει ο δήμος Αθήνας για ανέγερση νέων παιδικών σταθμών και σε 2-3 περιπτώσεις ανέγερσης σχολείων. Μία από αυτές είναι και το ΚΑΠΑΨ στους Ανω Αμπελόκηπους, που όμως το κτίριο δεν θα είναι τελικά για το 58ο Γυμνάσιο – Λύκειο, όπως αρχικά είχαν πει καθώς μεσολάβησε η συγχώνευση, αλλά για να στεγάσει σχολείο Ειδικής Αγωγής».

 

Στην εκδήλωση παρεμβάσεις έκαναν, η εκπαιδευτικός και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βαγγελιώ Βουρλόκα, η επίσης εκπαιδευτικός Ζαχαρούλα Κονιδάκη, ο Βαγγέλης Φιλέρης, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του 2ου Διαμερίσματος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και η Στεφανία Καλταμπάνου, μαθήτρια της Β’ Λυκείου.

 

Παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί Γιώργος Βιτζηλαίος, Λάμπρος Σακαρέλος και Ελπίδα Νασιοπούλου και η Κατερίνα Ροδοπούλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του 6ου Διαμερίσματος.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝα βγει η πατρίδα από την κρίση όρθια
Επόμενο άρθροΚέρδη στις αγορές της Ευρώπης