Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευές πέντε, τουλάχιστον, νέων πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη, δύο εκ των οποίων θα βρίσκονται στα Χανιά, δύο στην Ελούντα Λασιθίου και μία στο Ηράκλειο.

 

Συγκεκριμένα, μετά την αδειοδότηση της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων θα κατασκευαστεί ένα πεντάστερο ξενοδοχείο από την εταιρεία «Ο ΜΑΡΑΚΑΣ Ξ.Τ.Ε.Β.Ε. Α.Ε.» στην περιοχή Δρομόνερο του Δήμου Πλατανιά Χανίων. Το ξενοδοχείο θα αναπτύσσεται σε δύο ορόφους και θα διαθέτει πάνω από 300 κλίνες, εσωτερική πισίνα κ.ά.

 

Άδεια δόμησης χορηγήθηκε και στο πεντάστερο ξενοδοχείο της εταιρείας «ΑΚΤΗ ΚΑΛΥΒΕΣ Α.Ε.» στην περιοχή Καλάμι του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, που θα διαθέτει 229 κλίνες.

 

Όσον αφορά την Ελούντα Λασιθίου, το ένα πεντάστερο ξενοδοχείο περίπου 800 κλινών θα κατασκευαστεί από τον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη, σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 170 στρεμμάτων στη θέση Τσιφλίκι. Το κόστος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ το ξενοδοχείο υπολογίζεται να ανοίξει το 2020.

 

Το έτερο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ελούντα, θα κατασκευαστεί από την «Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε.» στην περιοχή Κατσελιό του οικισμού της Πλάκας και θα είναι δυναμικότητας 176 κλινών.

 

Τέλος, τα υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος ενέκριναν τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενο από ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 50 κλινών, 45 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες (βίλες) πέντε διαφορετικών τύπων από 131 τ.μ. έως και 175 τ.μ. η κάθε μία, υφιστάμενο γήπεδο γκολφ 18 οπών, ως ειδική τουριστική υποδομή και τα συνοδά έργα αυτών, στη θέση «Βοθώνι και Σώπατα-Ρούσος Λάκκος» του Δήμου Χερσονήσου, ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ A.E».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο
Επόμενο άρθροBlack Friday από την Peugeot μέχρι 1η Δεκεμβρίου