Τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποκάλυψε το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό. Πρόκειται για ναρκωτικά δισκία CAPTAGON που βρίσκονταν κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Λαττάκεια, είχαν ενδιάμεσο σταθμό στο λιμάνι του Πειραιά όπου και εντοπίστηκαν και τελικό προορισμό την Κίνα.

Στις 20 παλέτες ξυλείας, που ήταν στο ένα από τα τρία κοντέινερ, εντόπισαν περισσότερα από 10.000.000 «χάπια των τζιχαντιστών».

Ο εντοπισμός του παράνομου φορτίου προέκυψε έπειτα από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, με το γραφείο της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A) και με την συνδρομή των συναρμόδιων διωκτικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού.

Τα ύποπτα εμπορευματοκιβώτια εντοπίστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι του Πειραιά και δεσμεύτηκαν από τις ελληνικές αρχές. Όπως εκτιμούν επιτελείς του ΣΔΟΕ, τα παραισθησιογόνα χάπια θα κατέληγαν στους μαχητές του Ισλαμικού κράτους.

Τις επόμενες ημέρες θα ερευνηθούν δύο ακόμη κοντέινερ με 40 παλέτες ξυλείας.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε τον MVP του NBA -Ενθουσιασμένος που θα ενισχύσει την εθνική ομάδα Μπάσκετ (video)
Επόμενο άρθρο«Το μοντέλο» – Ένα εξαιρετικό δράμα-θρίλερ στην ΕΡΤ2