Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Αναβάθμιση του Σχολείου» που αναμένεται να εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα και περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για τη διά βίου μάθηση.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις με τις οποίες επέρχονται αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου, θεσπίζεται εκ νέου το πλαίσιο λειτουργίας των πρότυπων και πειραματικών σχολείων – τα οποία, σε επίπεδο επικράτειας συγκροτούν δύο διακριτά δίκτυα σχολικών μονάδων – επανακαθορίζεται το πλαίσιο σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τέλος, ρυθμίζονται λοιπά θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με το 2ο μέρος του νομοσχεδίου εισάγονται ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, επανακαθορίζεται η διαδικασία ανάδειξης των πρυτανικών αρχών, ρυθμίζονται εκ νέου θέματα τα ζητήματα μετεγγραφών, ενώ εισάγονται ρυθμίσεις αναφορικά με την ίδρυση και διοργάνωση από τα ΑΕΙ ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών (ΞΠΣ).

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροBloomberg: Η πρόταση της Επιτροπής ξανακάνει ελκυστικές τις αγορές
Επόμενο άρθρο«Έσβησαν» κέρδη 300 μονάδων μόλις ο Τραμπ εξήγγειλε ανακοινώσεις για την Κίνα