«Ανάσα»  θεωρείται για ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς με μπλοκάκια και συνταξιούχους που εργάζονται, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται σήμερα, στη βουλή.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε, ότι περιλαμβάνει 19 διατάξεις με έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Δεν μειώνεται καμία σύνταξη, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι μέρος των σημερινών συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις.

Το νομοσχέδιο θα συνοδεύεται για πρώτη φορά από δύο απόλυτα τεκμηριωμένες μελέτες, την αναλογιστική μελέτη που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2070 και την επιστημονική μελέτη επάρκειας των συντάξεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι πιο ευνοημένοι θα είναι οι εργαζόμενοι, καθώς όλοι αναμένεται  να δουν αύξηση των συντάξεών τους, εφόσον συμπληρώσουν πάνω από 30 χρόνια εργασιακού βίου.

Για «εμπαιγμό» προς την κοινωνία κατηγόρησε τον υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι πρόκειται για «επικοινωνιακό χτύπημα»  και υποστηρίζει ότι επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους.

Στο νέο ασφαλιστικό αντιδρά και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών που προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έτσι δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό.

Σχετική είδηση: Γ. Βρούτσης: Ασφαλιστική μεταρρύθμιση με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε 52χρονος Βολιώτης – Νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο στην Αθήνα
Επόμενο άρθροTα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του 31ου συνεδρίου του ΕΚΑ