Ταχύτητα στις διαδικασίες, σωστός προγραμματισμός και συνέργειες, χαρακτήρισαν την προσπάθεια του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την διευκόλυνση των χαλαζόπληκτων παραγωγών στην υποβολή δηλώσεων ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

“Κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις του Δήμου, οργανώσαμε μια μεγάλη προσπάθεια γρήγορων διαδικασιών και όπως φαίνεται, ξεπεράσαμε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης και επισημαίνει:

Συνολικά 843 συνδημότες παραγωγοί που είδαν τις καλλιέργειές τους, τον κόπο τους να καταστρέφεται από μια έντονη χαλαζόπτωση, καταχώρησαν τις δηλώσεις τους ώστε να ενεργοποιηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες αποζημιώσεων.

Υπάλληλοι του Δήμου, του ΕΛΓΑ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, συνέστησαν μια συνεκτική, αποτελεσματική ομάδα και σε χρόνο ρεκόρ, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας.

Άμεσα ακολούθησαν οι αυτοψίες από τον ΕΛΓΑ και θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς ώστε να αποτυπωθεί και από τα ειδικά στελέχη το μέγεθος της καταστροφής στην αγροτική οικονομία της περιοχής μας.

Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, ο Δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών επισπεύδοντας τους χρόνους και πιέζοντας ώστε να εκτιμηθούν με ακρίβεια οι ζημιές και να αποζημιωθούν το συντομότερο.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠ. Κουτσάφτης: «Πνευματική εστία η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζαγοράς, αναβαθμίζεται με σημαντική χρηματοδότηση»
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών Βόλου με τον Χρήστο Τριαντόπουλο