Νεκρός στο φριχτό τροχαίο στη Βούλα είναι ο Τζώρτζης Μονογυιός, αδερφός της βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μονογυιού. Ο εκλιπών είχε πάρει μόλις χθες το υπερπολυτελές αυτοκίνητο με το οποίο έχασε τη ζωή του, ενώ είναι πατέρας δύο παιδιών.

Η βουλευτίνα, η οικογένειά της, καθώς και ολόκληρη η Μύκονος είναι συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του Τζώρτζη Μονογυιού.

Ποια είναι η Κατερίνα Μονογυιού

Η Κατερίνα Μονογυιού βρίσκεται στη Βουλή από τον Ιούλιο του 2019 όταν και εξελέγη βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία.

Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην Μύκονο. Είναι πτυχιούχος της σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) της Κρήτης με μεταπτυχιακό δίπλωμα Msc CIDESCO με ειδικότητα beauty therapist.

Είναι μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ως νέα επιχειρηματίας, από το 2009 διατηρεί το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στη Μύκονο, όπου παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφικής υποστήριξης για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, παιδιά και εφήβους, αθλητές, εγκύους και θηλάζουσες καθώς και άτομα με διατροφικές διαταραχές.

Ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Κυκλάδων το 2012 και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», το 2014.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Συγκίνησε όταν μίλησε για το πρόβλημα της με τη δυσλεξία

Ορισμένοι, ειδικά στα social media, κατέκριναν τη βουλευτίνα όταν είχε δυσκολευτεί να μιλήσει στις πρώτες παρουσίες της στη Βουλή. Στη συνέχεια, η ίδια συγκίνησε όταν μίλησε για το πρόβλημα με τη δυσλεξία της και πολλοί ήταν αυτοί που της έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης.

Η ίδια είχε πει στο «Πρώτο Θέμα» ότι: «Αν είχα υποπέσει σε κάποιο πολιτικό ατόπημα θα ήμουν έτοιμη να δεχτώ ακόμη και την πιο σκληρή κριτική, αλλά το να με κοροϊδεύουν γι’ αυτό που είμαι είναι πολύ σκληρό».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Το να βγει κάποιος στο βήμα της Βουλής και να μιλήσει για πρώτη φορά, ειδικά αν είναι νέος βουλευτής, είναι μια πραγματική πρόκληση. Δεν είναι ό,τι πιο απλό το να εκθέσεις μπροστά σε πολλά άτομα τις απόψεις σου για το εκάστοτε θέμα με τρόπο σωστό, μεστό και κατανοητό. Όταν, δε, κάποιος έχει και δυσλεξία, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Για τον δυσλεκτικό τα γράμματα στο χαρτί «χορεύουν» – κι αυτό δυσχεραίνει κατά πολύ την όλη κατάσταση».

Όταν αναφέρθηκε στον αδερφό της

«Ο αδελφός μου είχε μπει σε τηλεπαιχνίδι. Ο Τζώρτζης. Εντάξει εκεί τον έπαιζαν όλα τα κανάλια. Πάντως, απορώ πως πήγε και κλείστηκε μέσα, εγώ θα είχα φρικάρει, πνίγομαι», είχε δηλώσει το 2020 για τη συμμετοχή του αδερφού της στο τηλεπαιχνίδι «The Wall».

Από τη δική μας μεριά να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Κατερίνα Μονογυιού και τους άλλους οικείους του εκλιπόντα…

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης – Τι είπε για πανδημία, οικονομία, πολιτικές συνεργασίες και εκλογές
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης – Το νέο σχέδιο προστασίας εργαζομένων, νοικοκυριών και επαγγελματιών