Στις 11 και 12 Μαΐου, θα διεξαχθεί στην Παραλία της Κατερίνης ο Διεθνής Αγώνας Τριάθλου AlmiraMAN, μια διοργάνωση που ξεκίνησε από την αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων για τον αθλητισμό, με την αμέριστη βοήθεια και συμπραξη του Δήμου Κατερίνης, της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, της Αστυνομικής Διευθυνσης και πλήθος εθελοντικών και πολιτιστικων συλλόγων

 

Πρόκειται για μια εκδήλωση ευρείας απήχησης, αφού η Πιερία φημίζεται για το αθλητικό της προφίλ και έχει πολλούς διακεκριμένους αθλητές στο χώρο του αθλητισμού, ενώ το τρίαθλο είναι το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ελλάδα.

 

Πραγματοποιείται στην Παραλία Κατερίνης ατενίζοντας τον Θερμαϊκό κόλπο, ενώ ο επιβλητικός Ολυμπος κυριαρχεί στο τοπίο. Σε μια πολύ γρήγορη επίπεδη διαδρομή οι αθλητές μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές του και να «σπάσουν τα χρονόμετρα», στην πλούσια γη της Πιερίας, που μόνο συγκινήσεις έχει να προσφέρει στον επισκέπτη της.

 

Συγκεκριμένα, η αθλητική διοργάνωση περιλαμβάνει αθλήματα όπως τριάθλο, ορεινό και δρομικό τρέξιμο, κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και ποδηλατικούς αγώνες. Ο όγκος των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τους 3.500, ενώ η διοργάνωση θα περιλαμβάνει και παράλληλες με τα αθλήματα δράσεις, όπως επιστημονική ημερίδα, παιδικούς αγώνες και δράσεις, εκθέσεις κλασικού αυτοκινήτου, επιδείξεις γυμναστικών συλλόγων και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

 

Η επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του 2014 και η επανάληψη της επιτυχίας τις επόμενες χρονιές, η οποία αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, άφησε πολλές καλές κριτικές.Λόγω των πολυποίκιλων αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων, η εν λόγω διοργάνωση, προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον του κοινού και η ανταπόκριση αθλητών και θεατών είναι σημαντική.

 

Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτής του ανωτέρω αγώνα είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή θα είναι πολλά, όπως η ανάδειξη και προβολή του τόπου και κατά συνέπεια η τουριστική ανάπτυξη και οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Σκουρλέτη με τον πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο