Μετά από ένοπλη ληστεία

 

Δραπέτης φυλακών συνελήφθη ύστερα από ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε χθες τα ξημερώματα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Κατερίνη.

 

Πρόκειται για 24χρονο Έλληνα, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 14,5 ετών (για ληστεία και ενδοοικογενειακή βία) στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, απ’ όπου όμως απέδρασε στις αρχές του έτους, παραβιάζοντας εξαήμερη άδεια που είχε λάβει.

 

Εκτός από τη ληστεία στην πόλη της Κατερίνης, για την οποία συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα, ο 24χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες ληστείες που έγιναν τον τελευταίο μήνα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με στόχο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και «λεία» 2.950 ευρώ, όπως επίσης καπνικά προϊόντα.

 

Ως συνεργούς του στη ληστεία της Κατερίνης, αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας συνέλαβαν δύο άνδρες, 25 και 23 ετών, καθώς και μία εικοσάχρονη γυναίκα.

 

Όλοι τους είναι Έλληνες, με τους δύο πρώτους να κατηγορούνται ότι κρατούσαν «τσίλιες» και την κοπέλα να συνοδεύει τον 24χρονο στο κατάστημα-«στόχο», όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπό την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και άρπαξαν 300 ευρώ σε μετρητά και τσιγάρα, αξίας 300 ευρώ.

 

Όπως ανακοινώθηκε, ο νεαρός άντρας συνελήφθη ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις στη Λάρισα, όπου βρήκε καταφύγιο στο σπίτι μίας 22χρονης, η οποία επίσης συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία. Οι συλληφθέντες οδηγούνται για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν υπάρχει περίπτωση να προτείνουμε Σημίτη ή Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΔεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο