Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα από το CNN να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του τουρκικού παραρτήματος του για λογοκρισία και μετάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος

Ο Yurter Özcan, εκπρόσωπος στις ΗΠΑ του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε ότι το CNN Türk αγνοεί σκόπιμα κάποια σημαντικά νέα, μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις εναντίον του κόμματός του και κάνει προπαγάνδα υπέρ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) .

“Το CNN Türk, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ενώ πλησιάζουμε στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, είχε τη συνήθεια να παραλείπει σημαντικά μηνύματα και να προκαλεί παραπληροφόρηση με ψευδείς ειδήσεις”, ανέφερε ο Özcan σε επιστολή του προς τα κεντρικά του CNN στην Ατλάντα.

 

Όπως ανέφερε, το CΝΝ Turk διαστρέβλωσε τα λεγόμενα τουλάχιστον ενός υποψήφιου του CHP, ενώ τους συνδέει με την τρομοκρατία και το PKK.

 

Όπως μεταδίδουν εφημερίδες από την Τουρκία, στην καταγγελία προς το CNN International, o Özcan αναφέρει: Αιτούμαι να ξεκινήσετε έρευνα για να δείτε πως καταπατούνται οι βασικές αρχές της δημοσιογραφίας και μεταδίδονται ψευδείς ειδήσεις για την στήριξη του καθεστώτος AKP. Είμαι σίγουρος ότι μετά την έρευνα που θα κάνετε θα αφαιρεθεί ο τίτλος CNN από αυτό το κανάλι.»

 

 

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο,το CNN International του απάντησε ότι ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για το CNN Turk.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕισαγγελέα στο νησί για το καλοκαίρι ζητά ο δήμαρχος Μυκόνου
Επόμενο άρθροRUN TOGETHER THESSALONIKI: Πώς θα εγγραφείτε