Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 06:47

Οι περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού αποτελεί τεράστιο ζήτημα για τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπς. Ήδη η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, όπως και αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν θέσει προτάσεις στο τραπέζι και τα παζάρια για το κούρεμα καλά κρατούν ή έχουν ήδη «κλειδώσει».

Η Μπαρτσελόνα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς επέβαλλε μείωση 30% στους μισθούς των παικτών της σε όλα τα αθλήματα που διατηρεί τμήματα. Παράλληλα η Γιουβέντους δεν θα καταβάλει τέσσερις μισθούς (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) και θα εξοικονομήσει περίπου 90 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι φυσικό το θέμα απασχολεί ήδη και τις ελληνικές ομάδες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση από ΠΑΕ για «ψαλίδι» στη μισθοδοσία. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (2/4) το διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφάσισε την παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος μέχρι τις 24 Απριλίου, όταν και θα συζητηθεί εκ νέου τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως, στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη, που κράτησε δύο ώρες, δεν πάρθηκε απόφαση για περικοπές στους μισθούς παικτών και προπονητών. Ένα σενάριο αναφέρει πως θα συζητηθεί η προοπτική περικοπών στα συμβόλαια για όσα διαρκέσει το «λουκέτο» στα ελληνικά γήπεδα, ενώ κυκλοφορεί και το ενδεχόμενο για πρόταση-βόμβα κουρέματος ύψους 70%!

Οι περικοπές αναμένεται να φέρουν και αντίδραση από τους παίκτες και τον ΠΣΑΠ, ενώ σε ότι αφορά τη Super League 1 κυριαρχεί η άποψη πως θα πρέπει να παρθεί μία… γενναία απόφαση «κεντρικά». Δηλαδή, οι 14 ομάδες θα αποφασίσουν μαζί για ενδεχόμενες μειώσεις προκειμένου να «περάσει» το μέτρο με μεγαλύτερη σταθερότητα.

Κουβέντα αναμένεται να γίνει και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσουν τόσο η NOVA όσο και η ΕΡΤ.

Όπως και να έχει, το ποδόσφαιρο μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού αναμένεται πολύ διαφορετικό τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 06:49

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο1 δισ. ευρώ χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΟι ΗΠΑ ενέκριναν επίσημα το πρώτο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού