Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιεί όλο αυτό το διάστημα η Μονάδα Street-Work του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ εν μέσω πανδημίας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο): «Μαζί με τα δύο Κέντρα Άμεσης Πρόσβασης για ενεργούς χρήστες στην Ομόνοια και τα Εξάρχεια, που παραμένουν ανοικτά και υποδέχονται καθημερινά δεκάδες εξαρτημένους, το KΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ συνθέτει ένα δίκτυο υποστήριξης και φροντίδας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

Στο περιθώριο της κοινωνίας και του συστήματος υγείας, οι εξαρτημένοι που βιώνουν έντονο αποκλεισμό και βρίσκονται στον δρόμο είναι μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες στη χώρα μας –και από τις δυνητικά πιο ευπαθείς απέναντι στον COVID-19. Ο κρίσιμος κρίκος για την ενημέρωσή τους, την προστασία τους, και τη σύνδεσή τους με τις δομές που μπορούν να τους υποστηρίξουν είναι το street-work, η επιτόπια προσέγγισή τους με εξορμήσεις σε όλη την πόλη.

Το street-work γεφυρώνει την απόσταση που δημιουργεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και είναι το πρώτο βήμα για τη μείωση των βλαβών που συνδέονται με τη χρήση ουσιών και για θετικές αλλαγές στη ζωή των εξαρτημένων. Η φροντίδα αρχίζει από τον δρόμο».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης επισημαίνεται πως: «Οι εξορμήσεις της Μονάδας το διάστημα αυτό γίνονται κυρίως απογεύματα και νύχτες, ενώ τα Κέντρα Άμεσης Πρόσβαση είναι ανοικτά πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Μονάδας παραμένουν διαθέσιμοι σε όσους χρειάζονται βοήθεια 7 μέρες την εβδομάδα, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης που διανέμουν στις πιάτσες. Το 2019 το τηλέφωνο χτύπησε 9.470 φορές…

Στοιχεία επικοινωνίας:

OFF CLUB-Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ: Εμμ. Μπενάκη 84, Εξάρχεια, τ: 210 3301157-59

Ειδικό Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ : Κουμουνδούρου 28, Ομόνοια, τ: 210 5200800

Τηλεφωνικός αριθμός εκτάκτου ανάγκης Street-Work KEΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ: 6948808514, κάθε μέρα 9:00 – 21:00

Ξενώνας Αστέγων Χρηστών: Χαλκοκονδύλη 41, Πλ. Βάθη, τ:210 5232312

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος SPD, στη Γερμανία
Επόμενο άρθροΟικονομική ενίσχυση των Δήμων για τα σχολεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας