Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Stealthgas. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 96,1% παρά την αδύναμη περίοδο, ενώ εμφάνισε μείωση 15% στο Q3.

 

Το εννεάμηνο όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας παρουσιάζει κέρδη με την διοίκηση να εκφράζει την αισιοδοξία της για την θετική πορεία της Stealthgas και το 2019.

 

-Εξασφαλίστηκε το 84% των ημερών στόλου για το υπόλοιπο του 2018 με 151 εκατ. δολ. συμβατικών εσόδων.

 

– Αύξηση εσόδων στα 42,7%

 

– Αύξηση EBITDA στα 16,4% από 15,3%  το 2017

 

– Η χαμηλή προσαύξηση ανέρχεται στο 42,9%παρά την αύξηση κεφαλαίου

 

– Αύξηση στα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ύψους 64,8 εκατ. δολ..

 

– Ζημιά απομείωσης 8,2 εκατ. στο εννεάμηνο από τα σκάφη

 

– Το κόστος των τόκων διαμορφώθηκε στα 17,3 εκατ. δολ.. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση τραπεζικού χρέους και επιτοκίων LIBOR.

 

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Michael Jollife, η προσωρινή επιβράδυνση της αγοράς της Ασίας στο υγραέριο ήταν ο κύριος μοχλός της απόδοσης του τρίτου τριμήνου. Το τρίτο τρίμηνο του έτους έχει συνήθως ένα μαλακό στοιχείο λόγω των εποχιακών παραγόντων, αλλά επιπλέον αυτό το τρίμηνο οι συνθήκες της αγοράς στην Ασία ήταν λιγότερο ευνοϊκές από το συνηθισμένο, καθώς παρατηρήσαμε ότι ορισμένοι ναυλωτές δεν ανανέωσαν πλοία χρονοναύλωσης αφήνοντας έτσι περισσότερα στην αγορά άμεσων συναλλαγών. Αυτό επηρέασε τα έσοδά μας.

 

Ωστόσο, η σημαντικότερη πτυχή του τομέα μας είναι ότι τα θεμελιώδη στοιχεία, δηλαδή η αύξηση της παραγωγής και της κατανάλωσης LPG, ένα πολύ χαμηλό. Αισθανόμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς τα ποσοστά είναι κατά την άποψή μας πιθανόν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

 

Η StealthGas ως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης του τομέα με σχετικά νεαρό στόλο είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία. Έχουμε ολοκληρώσει το πρόγραμμα επέκτασης του στόλου μας, ενισχύοντας την ταμειακή μας βάση, συμφωνήσαμε να πουλήσουμε επτά κυρίως παλαιότερα σκάφη από τις αρχές του 2018 και ως εκ τούτου είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε από τη σημαντική δυναμική της αγοράς μας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠτώση στα ελληνικά ομόλογα φέρνουν οι εξελίξεις στην Ιταλία
Επόμενο άρθροΠέθανε ο διάσημος ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι