Μετά τα κεντρικά της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, έλεγχος της οικονομικής αστυνομίας γίνεται και στη δομή της ΜΚΟ στη Χίο. Ανοίγουν τις επόμενες μέρες οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της συζύγου και της μητέρας του!

Δυο αυτοκίνητα της αστυνομίας έφτασαν στη δομή της Χίου και μετέφεραν τεράστιους φακέλους, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive, που πήραν από τα γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να κάνουν έρευνα στα οικονομικά της ΜΚΟ.

Τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου έχουν μπει στο στόχαστρο, αφού τα ποσά που ακούγονται για τις δωρεές και τις χορηγίες που «ακούγονται» προκαλούν ζάλη!

Από το 2017 έως το 2022, σύμφωνα με την εκπομπή, οι δωρεές και οι χορηγίες στην Κιβωτό του Κόσμου ξεπερνούν κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ και ίσως φτάνουν ακόμη και τα 40 εκατ. ευρώ! Το ποσό αυτό, μάλιστα, μπορεί να φτάνει τα 90 εκατ. ευρώ για το διάστημα από το 2007 έως το 2022!

Οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας ξεκίνησαν από την κεντρική δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό. Τα όσα ακούγονται για τη θυρίδα που… άδειασε μέσα σε λίγες ώρες, για λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα, για τη «μεγάλη ζωή» και τα ακριβά αυτοκίνητα του πατέρα Αντωνίου, όλα αυτά βρίσκονται στο μικροσκόπιο και θα εξεταστούν ενδελεχώς.

Σύμφωνα με το Tlive, η οικονομική αστυνομία έχει ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί πέντε προσώπων που βρίσκονταν στο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου.

Μάλιστα, μέσα στις επόμενες 2 ή 3 μέρες αυτό αναμένεται να γίνει δεκτό και ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου που ήταν επίτιμος πρόεδρος του Δ.Σ., της πρεσβυτέρας αλλά και της μητέρας του.

Αδειασε άρον άρον τη μυστική θυρίδα

Στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας, βρίσκονται τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της Κιβωτού του Κόσμου και η χλιδάτη ζωή, με τα ακριβά αυτοκίνητα που φέρεται να έκανε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του.

Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως, ένα ακόμη αποκαλυπτικό περιστατικό: πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού Ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ,  η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια εξαΰλωσης και αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

H «γραμμή» του πατέρα Αντωνίου

Τις τελευταίες μέρες, τόσο ο πατήρ Αντώνιος, όσο και η πρεσβυτέρα φέρονται να βρίσκονται σε κάποιο φιλικό σπίτι, αποφεύγοντας τις επαφές με δημοσιογράφους και τις εμφανίσεις.

Οι δύο υπεύθυνοι της Κιβωτού απέρριψαν τις κατηγορίες εναντίον τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το Star στο κεντρικό του δελτίο, ο δημοσιογράφος μίλησε με συνεργάτες και κύκλους των δύο επικεφαλής της Κιβωτού, με τον πατέρα Αντώνιο να δηλώνει: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανέναν».

Αυτό που λέει στους ανθρώπους του είναι, «δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;»

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή φέρεται να υποστηρίζει ότι «για όλες τις καταγγελίες υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα που έχει κάνει καταγγελία, έχουμε κάνει χίλια καλά».

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα εκπροσωπηθούν από συνολικά τέσσερις δικηγόρους, και, σύμφωνα με την ίδια πηγή φαίνεται να «βλέπουν» θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟΛΠ: Οι νέοι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι
Επόμενο άρθροΜάριος Αθανασίου: Μου αρέσουν τα δύσκολα, όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται