Νέες, σοβαρότατες καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα ανήλικους στην Κιβωτό του Κόσμου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά, ένα 14χρονο αγόρι, το οποίο παραμένει στη δομή του Βόλου, αναμένεται να καταθέσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, για δεύτερη φορά, καταγγέλοντας σωματική κακοποίηση από «παιδαγωγούς» της ΜΚΟ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρώην εργαζόμενος στη Δομή, αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο παιδί είχε ξυλοκοπηθεί τον Μάρτιο του 2022 από τέσσερις «παιδαγωγούς». Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2022, απομάκρυναν το παιδί από τη δομή, το ξυλοκόπησαν για δεύτερη φορά και το επέστρεψαν πίσω.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τις τελευταίες ώρες, καταβάλλονται προσπάθειες από παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, να «ανοιχτεί» το παιδί και να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να αποκαλυφθεί η δράση των «παιδαγωγών» και να κληθούν για εξηγήσεις από τη δικαιοσύνη.

 «Βολές» κατά πάντων από τον πάτερ Αντώνιο μέσω του δικηγόρου του

Στην αντεπίθεση περνούν οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου, χαρακτηρίζοντας παράνομη την απομάκρυνσή του από την Κιβωτό του Κόσμου, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες είναι άδικες.

Oι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου υποστηρίζουν ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της πρεσβυτέρας ήταν περασμένα στη ΜΚΟ και ζητούν την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον πατέρα Αντώνιο ήρθε μέσα από τον δικηγόρο του Θρασύβουλο Κονταξή, ο οποίος με δήλωσή του στους δημοσιογράφους επιτέθηκε κατά του Αρχιεπισκόπου, της εισαγγελίας και του νέου ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο κ. Κονταξής κατηγόρησε την επίσημη εκκλησία για τον τρόπο που αντέδρασε όταν ξέσπασε το θέμα αναφερόμενος στην απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από τα καθήκοντά του ενώ άφησε βαρύτατες αιχμές και για το νέο ΔΣ της δομής. Είπε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε με την εισαγγελική διάταξη και που απαγορεύει για 90 μέρες την πρόσβαση στον πατέρα Αντώνιο στις δομές της Κιβωτού έγινε με παράτυπο τρόπο και για αυτό, όπως είπε, την Δευτέρα θα κινηθεί νομικά.

Ειδικά για την επίσημη εκκλησία, ο κ. Κονταξής μίλησε για «ανακοινώσεις μίσους» ενώ για την ουσία των καταγγελιών που έχουν γίνει είπε ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς και όταν κληθεί ο πατέρας Αντώνιος θα καταθέσει στις δικαστικές Αρχές.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τη Δευτέρα θα επισκεφτούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα όσα γίνονται εις βάρος τους και να ζητήσουν την παρέμβασή του στις παρανομίες, όπως λένε, που έχουν γίνει.

Μία από αυτές, είναι το άλλαγμα των κλειδαριών από το σπίτι του Κολωνού, όπου έμενε το ζεύγος των ιδρυτών της «Κιβωτού», με πρωτοβουλία του νέου ΔΣ της Οργάνωσης και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Μάλιστα, έχουν προαναγγείλει μηνύσεις προς τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για παραβίαση οικιακής ειρήνης και για παράβαση καθήκοντος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι Μάβερικς συνέτριψαν 121-100 τους Νικς στη Νέα Υόρκη
Επόμενο άρθροΣημαντική νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης, 1-0 τα Χανιά