Ουδεμία ανάληψη έκανε από το λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως προέκυψε και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον συγκεκριμένο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Προκλητικά τα ποσά, εξοργιστικές οι δικαιολογίες – Η πρεσβυτέρα κατέθεσε στην τράπεζα μισό εκατ. ευρώ

«Ζαλίζουν» τα νούμερα

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ διαπιστώθηκε πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, που δεσμεύτηκαν, υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ, με τις Αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους και αν έχουν δηλωθεί.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα, αλλά και για τους γονείς του ιερέα, έπειτα από εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού» που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Κατέθεσε μισό εκατ. ευρώ

Την ίδια στιγμή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έσπευσε, λίγες ώρες πριν καρατομηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού» να αδειάσει τη θυρίδα – από τις δύο που διέθετε – που διατηρούσε σε τράπεζα

Τρεις ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, κατέθεσε 500.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα ερωτήματα για την κατάθεση αυτή είναι αρκετά, καθώς η κυρία Γεωργαντή δεν ήταν πλέον μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ, ενώ δεν διευκρίνισε πού βρίσκονταν κρυμμένα αυτά τα χρήματα.

Πλέον, η Οικονομική Αστυνομία θα κληθεί να ελέγξει τη διαδρομή αυτών των χρημάτων, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι προϊόν κάποιας νόμιμης συναλλαγής ή δωρεάς.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέοι αγρότες: Στους 1.206 οι δικαιούχοι της Αν. Μακεδονίας – Θράκης
Επόμενο άρθροΝέος «συμπαίκτης» η Digital Minds