Οι έρευνες για τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής ο πάτερ Αντώνιος είναι εξαφανισμένος, όμως ιερέας που φέρεται να είναι φίλος του, αναφέρει ότι βρίσκεται σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Ο ιερέας που είναι και πνευματικός του πατέρα του επικεφαλής της ΜΚΟ, μίλησε στο ekklisiaonline.gr και είπε πως ο πατέρας Αντώνιος μένει σε φιλικό σπίτι και είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση τόσο αυτός όσο και η πρεσβυτέρα.

«Δεν ξέρω γιατί μου το κάνουν αυτό, δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά, δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Είναι μια στημένη ιστορία», φέρεται να είπε στο φιλικό του περιβάλλον, με τα άτομα που είναι κοντά του να φοβούνται για το χειρότερο.

Σημειώνεται, ότι μέχρι πρότινος ο πάτερ Αντώνιος έμενε σε μια δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζομένους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτίριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.

«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της δομής

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της δομής, την ώρα που ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αγνοούνται και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται. Μάλιστα, υπάλληλοι της δομής δηλώνουν άγνοια για το πού μπορεί να είναι.

Εν τω μεταξύ, ήδη έχει αρχίσει η έρευνα και για τα οικονομικά της οργάνωσης. Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η «Κιβωτός», ο πρώην επικεφαλής της, πατέρας Αντώνιος αλλά και μεγαλοστελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους για τυχόν παράνομο πλουτισμό. Συγκρεκριμένα, ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις, για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι ευρωπαϊκές ομάδες εξετάζουν τις νομικές επιλογές τους στη διαμάχη για το περιβραχιόνιο «OneLove»
Επόμενο άρθροOι προπαραγγελίες για το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι έχουν πάρει «φωτιά»