Δεν έχουν τέλος οι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κακοποίηση των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, παράλληλα με εκείνες που αφορούν  οικονομικά σκάνδαλα.

Ακόμη μια μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες, επιβεβαιώνοντας ότι ξυλοδαρμοί και ακραίες τιμωρίες -μεταξύ των οποίων και στο περιβόητο «κλουβί τιμωρίας» στη δομή του Βόλου- ήταν μέρος της καθημερινότητας των παιδιών που φιλοξενούνταν στην εν λόγω ΜΚΟ.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας τριών παιδιών

Η μητέρα τριών παιδιών που βίωσαν τον τρόμο στην Κιβωτό του Κόσμου, συγκλονίζει.

Μιλώντας στο skai.gr περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια εργαζομένων των δομών τα ανήλικα παιδιά της, όπως αυτά της τα έχουν διηγηθεί.

«Ζήσαμε μια απίστευτη εμπειρία… βασανιστήρια. O γιος μου ο μικρός μου περιγράφει πώς τον κλείδωναν μέσα σε ένα κλουβί, που αυτό το κλουβί είναι για παπαγαλάκια και περιστέρια και όχι για μικρά παιδάκια.

Και τον κλείδωναν εκεί μέσα βράδυ, για να μην τα δει (τα παιδιά) κανένας. Όπως μου περιγράφει το παιδί, το έβαζαν εκεί για την συμπεριφορά του. Του έλεγαν οι παιδαγωγοί πως η συμπεριφορά του είναι για κλουβί. Τα παιδιά ήταν ατίθασα ήταν απείθαρχα και έπρεπε να τα πειθαρχήσουν με αυτό το τρόπο.

Εκτός αυτού το παιδί μου έχει πει πως του μιλούσαν πολύ άσχημα, πως το έχουν χτυπήσει, υπάρχουν και σημάδια στα πόδια, στη πλάτη του και φυσικά έχουμε κινηθεί νομικά με όλο αυτό».

Είχαν κλειδώσει το παιδί που είχε κοροναϊό στη ντουλάπα 3 μέρες

Η μητέρα, παρουσιάζει μάλιστα φωτογραφίες με τους μώλωπες από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί ο μεγαλύτερος της γιος από παιδαγωγό της δομής.

Πηγή εικόνας: skai.gr

Σύμφωνα με την μητέρα στη δομή του Βόλου, υπήρχε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος και εκεί κλείδωναν τα «ατίθασα» και «απείθαρχα» παιδιά νηστικά, χωρίς νερό και χωρίς φως για πάρα πολλές ώρες.

«Μου λέει ο γιος μου όταν εγώ μαμά νόσησα από κοροναϊό, ήμουν κλειδωμένος εκεί μέσα για 2-3 μέρες μαζί με άλλα 6 παιδάκια χωρίς φάρμακα χωρίς τίποτα. Το μόνο που είχαν δώσει στα παιδιά ήταν ένα μπουκάλι νερό και για τα 6 άτομα για 3 μέρες» τονίζει η μητέρα, ενώ όσον αφορά την μικρή της κόρη καταγγέλλει ξυλοδαρμούς από εργαζόμενους της δομής.

Όπως λέει χαρακτηριστικά της είπε το παιδί πως οι παιδαγωγοί της τράβαγαν να της βγάλουν τα καινούργια ρούχα που της έστελνε η μητέρα της και όταν αυτή αντιδρούσε την χτύπαγαν στα χέρια και στα πόδια.

Εβαζαν τα παιδιά να δουλεύουν από τις 6 το πρωί

Η παιδική εργασία φαίνεται πως ήταν άλλο ένα κρυφό μυστικό των υπευθύνων της οργάνωσης καθώς σύμφωνα με την μητέρα, ειδικά στην δομή του Βόλου, ξύπναγαν τα παιδάκια στις 6:00 το πρωί για να δουλεύουν. Μάλιστα όπως λέει σε κάποια παιδιά έδιναν 5 ευρώ για τις εργασίες που πρόσφεραν κυρίως σε χωράφια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, τα παιδιά είχαν φιλοξενηθεί στις δομές της Αθήνας και του Βόλου, ενώ αν και ήταν αδέρφια τα είχαν χωρίσει και δεν είχαν καμία επαφή.

«Όλα αυτά συνέβαιναν επειδή θεωρούσαν πως με αυτό το τρόπο τα παιδάκια θα τιμωρηθούν και θα κάνουν αυτό που λένε. Για παράδειγμα λέγανε στον γιο μου αν δεν φας το φαγητό σου… μπορεί να το είχε για 3-4 μέρες το ίδιο φαγητό μέχρι να φάει. Ακόμη και χαλασμένο να ήταν έπρεπε να φάει αυτό το φαγητό. Δεν μπορούσε το παιδάκι να ζητήσει άλλο φαγητό».

«Ο πατήρ Αντώνιος ήξερε»

Η μητέρα δηλώνει σίγουρη πως ο πατέρας Αντώνιος γνώριζε τα πάντα, ενώ υποστηρίζει πως δεν την άφηναν να δει τα παιδιά προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες.

«Δεν με άφηναν να δω τα παιδιά, έπαιρνα τηλέφωνο και μου κλείναν το τηλέφωνο, μου έλεγαν πως δεν έχω κανένα δικαίωμα. Κόντεψα να τρελαθώ».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠλαφόν στο φυσικό αέριο: Δεν τα βρίσκουν οι 27 υπουργοί Ενέργειας για το πλαφόν
Επόμενο άρθροΚατερίνα Σακελλαροπούλου: Η επίσκεψη της στην Τανάγρα