Ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, συζύγου του πατέρα Αντωνίου, τίθεται στις προτεραιότητες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στην ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν καρατομηθεί από το ΔΣ της ΜΚΟ, η πρεσβυτέρα, έσπευσε να αδειάσει τη θυρίδα – από τις δύο που διέθετε – που διατηρούσε σε τράπεζα.

Τρεις ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, κατέθεσε 500.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα ερωτήματα για την κατάθεση αυτή είναι αρκετά, καθώς η κυρία Γεωργαντή δεν ήταν πλέον μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ, ενώ δεν διευκρίνισε πού βρίσκονταν κρυμμένα αυτά τα χρήματα.

Στο μικροσκόπιο και οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και οι προσωπικοί λογαριασμοί τόσο του πατέρα Αντωνίου όσο και της πρεσβυτέρας ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάζεται η προέλευση των χρημάτων που υπάρχουν στους λογαριασμούς που της Κιβωτού, καθώς και αν υπήρχαν άλλα ποσά σε θυρίδες.

Επιπλέον, τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ διαπιστώθηκε ότι η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της περίπου 200 ακίνητα.

Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς τού πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, που δεσμεύτηκαν, υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ, με τις Αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους και αν έχουν δηλωθεί.

Στο μεταξύ, ουδεμία ανάληψη έκανε από το λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠολιτικός γάμος: Μέσω του gov.gr η έκδοση άδειας
Επόμενο άρθροΆλιμος: Συνελήφθη 36χρονη που φέρεται να λήστευε γυναίκες